Tomáš Šuhajda Rôzne

ROZHOVOR s humenskou kickboxeristkou Dominikou: Za monokle sa nehanbím, je to prirodzený make-up

Ak ju nepoznáte a stretli by ste ju na ulici, len ťažko by vás napadlo, čomu sa táto mladá Humenčanka venuje. Veď Dominika má skúsenosti aj zo súťaží krásy.

Ilustračný obrázok k článku ROZHOVOR s humenskou kickboxeristkou Dominikou: Za monokle sa nehanbím, je to prirodzený make-up
6
Galéria
Zdroj: Archív Dominiky Karchovej

Kickboxeristka z Humenného Dominika Karchová ako jediná športovkyňa z humenských klubov bola nominovaná do hlasovania o najpopulárnej­šieho športovca Prešovského samosprávneho kraja za rok 2019.

A jej nominácii sa nemožno čudovať. Členka KK Bao Humenné získala vlani bronz na svetovom šampionáte a je trojnásobnou majsterkou SR.

Ako sa ku kickboxu dostala, neobáva sa zranení a čo chce v tomto športe dosiahnuť? Dozviete sa v našom rozhovore s Dominikou.

Prečo práve kickbox? Od koľkých rokov sa mu venujete?

Kickboxu sa venujem ôsmy rok. Začalo to s karate, kde som sa neposúvala ďalej, nemala som príležitosti na získanie skúseností na veľkých podujatiach a v zahraničí, bez čoho to podľa mňa nejde. Hneď prvý tréning ma chytil za srdce a je to teraz moja vášeň.

Jedná sa o tvrdý bojový šport. Nemajú o vás blízki strach, keď máte zápas?

Samozrejme, boja sa. Avšak v mojej disciplíne, lightcontact a kicklight na tatami je zakázané dať K.O. No zranenia k tomu aj tak patria. Zatiaľ sa mi nič vážne okrem monoklov, škrabancov a modrín našťastie nestalo.

A čo vy, neobávate sa ako žena zranení, ktoré môže byť potom vidieť, napr. na tvári?

Nemyslím, že by to mohlo zanechať trvalé následky a za monokle sa vonkoncom nehanbím :). Som na ne hrdá. Prirodzený make-up. Možno sa skôr bojím ako moje telo zareaguje, ak budem musieť prestať športovať.

V čom spočíva vaša príprava na turnaj?

Kondičné, silové, technické tréningy a sparingy. Sú hlavne rôznorodé. O doplnkových športoch väčšinu času len snívam. Samo o sebe by to bolo jednoduchšie bez všetkých ostatných povinností.

Ktorý doterajší úspech má pre vás najväčšiu váhu?

Novembrové majstrovstvá sveta mi priniesli bronz v kicklighte žien do 50 kg. Je to doposiaľ môj najväčší triumf.

Aké sú vaše ďalšie športové plány? Kam až by ste to s kickboxom chceli dotiahnuť?

Ako žena neviem predpokladať vzdialenejšiu športovú budúcnosť, ale najbližšie ciele sú jasné. Na majstrovstvách sveta 2021 v Moskve by som chcela získať vysnívané zlato.

Čomu sa venujete vo voľnom čase, ak teda práve neboxujete?

Keď práve neboxujem, užívam si chvíle s priateľom a psíkom či rodinou. Milujem cestovanie a to mi kickbox umožňuje. Rada varím či pečiem. Keď konečne vyložíme nohy, tak čítam detektívky a thrillery. Ak mám pár voľných chvíľ, tak si zahrám na klavíri. Času je málo, ale ak sa chce všetko sa dá zvládnuť len to chce dobrý plán na každú minútu dňa.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Humenčanka žne úspechy v kickboxe: Túži po zlate z majstrovstiev sveta, FOTO
6
Galéria
Zdroj: Archív Dominiky Karchovej
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM