Rôzne

Riaditeľ nemocnice v Humennom: Zaujímavé slová týkajúce sa pôrodnice

Vyhlásili ju za najlepšiu na Slovensku v danej kategórii. Pozrite si, čo prezradil o pôrodnici v Humennom riaditeľ nemocnice Jaroslav Marčišin.

Ilustračný obrázok k článku Riaditeľ nemocnice v Humennom: Zaujímavé slová týkajúce sa pôrodnice
Zdroj: Svet zdravia

O humenskej pôrodnici sa v posledných dňoch hovorí. V rámci projektu Sprievodca pôrodnicami ju vyhlásili v celkovom hodnotení za najlepšiu pôrodnicu na Slovensku s III. stupňom neonatologickej starostlivosti. Tiež opanovala prvé miesto v kraji v hodnotení expertov a v tomto hodnotení patrí aj medzi top 3 na Slovensku.

„Z ocenenia sa veľmi tešíme a vážime si ho. Je to zásluha celého nášho tímu, na ktorý som patrične hrdý a zároveň potvrdenie kvality zdravotnej starostlivosti. V humenskej nemocnici sa ju neustále snažíme zvyšovať,“ poznamenal k výsledkom hodnotenia pôrodníc za rok 2018 riaditeľ Nemocnice Svet zdravia Humenné Jaroslav Marčišin.

Pripomenul, že nedávno posilnili gynekologicko-pôrodnícky tím a dnes sa o mamičky starajú desiati lekári. „Takisto už od roku 2015 sme ako prvá pôrodnica v sieti Svet zdravia sprevádzkovali pôrodné izby, ktoré nahrádzajú tradičné pôrodné sály. Mamičkám poskytujú väčšie súkromie pri pôrode i komfortné prostredie vrátane samostatného sociálneho zariadenia. Rodičky v nich strávia približne osem až desať hodín, čiže celý pôrod od prvej pôrodnej fázy až po záverečnú popôrodnú fázu,“ uviedol Marčišin.

Nemocnica zaviedla od septembra minulého roku novú tradíciu. Podľa slov J. Marčišina raz mesačne, zväčša v prvý utorok v mesiaci, majú budúce mamičky príležitosť navštíviť pôrodnicu, pozrieť si jej priestory a na stretnutí s primárom sa opýtať na všetko, čo ich zaujíma.

"Aj takto sa snažíme odbúrať obavy mamičiek z príchodu dieťatka na svet. Veríme, že tieto aspekty v ďalších rokoch prispejú k tomu, aby sme tak ako pri expertnom hodnotení boli úspešní aj v hodnotení mamičiek,“ dodal riaditeľ humenskej nemocnice.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Pozrite si archívne snímky z roku 2015 z otvorenia pôrodnice novej generácie v Humennom.

V Humennom otvorili pôrodnicu novej generácie
19
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM