Rôzne Správy

Pozrite si nové logo Sniny. Má symbolizovať jej prerod na moderné mesto

K symbolom reprezentujúcim susedné mesto Snina pribudlo v uplynulých dňoch i logo.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si nové logo Sniny. Má symbolizovať jej prerod na moderné mesto
Zdroj: TASR

Ako informovala Erika Jankajová z oddelenia strategického rozvoja sninského mestského úradu, symbolika loga nadviazala na symboly zobrazené v erbe mesta.

„Erb nášho mesta symbolizuje prerod Sniny z valašskej kultúry na mesto s priemyselnou históriou. V tomto duchu pokračuje i symbolika loga, preto je grafika loga čistá, priam až technická,“ uviedla s tým, že dôvodom konkrétneho prevedenia bolo nadviazanie na priemyselnú minulosť Sniny, ktorá výrazne prispela k rozvoju mesta.

Grafika loga umožňuje kombinovať ho s ďalšími prvkami, ale i termínmi, čo môže podľa Jankajovej do budúcna prispieť k vytváraniu nových spojení podľa aktuálnej potreby a pritom zachovať základný vizuál.

Výrazným prvkom v grafike je však vyzdvihnutie slova „ina“. „Je symbolom zmeny, ktorou každé mesto v priebehu času prechádza,“ vysvetlila.

Autorom grafického návrhu je Sninčan Stanislav Holota, ktorý ho pre mesto vytvoril pro bono a na základe zmluvy o prevode ho bezodplatne previedol na mesto. „Týmto aktom môže mesto logo používať a poskytovať ho na používanie aj tretím osobám,“ uzavrela Jankajová.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Titulné foto: ilustračné

Logo Sniny
Logo Sniny / Zdroj: Mesto Snina
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM