Veronika Hunyadiová Správy

Opäť môžeme cvičiť a športovať! Pozrite sa, ktoré športoviská otvorili v Humennom

Uvoľňovanie opatrení rozvoľnilo aj pravidlá pre športovanie.

Ilustračný obrázok k článku Opäť môžeme cvičiť a športovať! Pozrite sa, ktoré športoviská otvorili v Humennom
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Slovensko v rámci Covid automatu prešlo od pondelka 19. apríla do bordovej farby a platí celonárodný III. stupeň varovania. To zároveň znamená uvoľňovanie viacerých opatrení vrátane športovania v interiéri a exteriéri.

Na individuálny šport v prírode a na športoviskách nepotrebujeme negatívny test a pri výkone športovej činnosti neplatí povinnosť nosiť rúško. Na športovisku môže byť maximálne šesť športovcov a jeden tréner. Pre šport v exteriéri a v prírode platí tiež počet šesť ľudí. Ak chcete vedieť, aké opatrenia v rámci športu v našom okrese platia, pomôže vám táto aplikácia.

Športovanie v Humennom

Ako informuje humenská radnica, od pondelka sa otvorili vonkajšie multifunkčné ihriská na Sídlisku I a III aj mestská športová hala. Fungujú v rámci určených opatrení.

Uzatvorený aj naďalej zostáva vnútorný bazén. „Význam otvoriť ho, existuje až pri plnom využití, čiže ak sa obmedzenia úplne zrušia. Zatvorené ostávajú aj fitnes a sauna,“ poznamenal Peter Ždiňák, poverený riaditeľ Správy rekreačných a športových zariadení.

V exteriéri sú v rámci uvoľnenia opatrení opätovne sprístupnené workoutové ihrisko (podľa noriem počtu cvičiacich), telocvičňa v areáli futbalového štadióna a využívať sa môžu aj detské ihriská. V týždni budú k dispozícii aj tenisové kurty.

V pondelok (19 .4.) sa zároveň reštartoval tréningový proces mládežníckeho futbalu. V ďalších dňoch sa do prípravy zapoja aj tenisti a ďalší mladí humenskí športovci.

Správy z Humenného a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM