Aktualizované Veronika Hunyadiová Správy

Nové prípady koronavírusu: Okres Humenné hlási dvojciferné číslo

Na Slovensku pribudlo za pondelok (28. 9.) vyše 200 prípadov. Výrazný nárast zaznamenali aj v Humenskom okrese.

Ilustračný obrázok k článku Nové prípady koronavírusu: Okres Humenné hlási dvojciferné číslo
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Na Slovensku bolo počas pondelka (28. 9.) zistených 231 nových prípadov nákazy novým koronavírusom. Otestovaných bolo 2 561 ľudí. Počet potvrdených úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19 sa zvýšil na 45.

Informuje o tom Ministerstvo zdravotníctva SR na sociálnej sieti. Najviac pozitívnych vzoriek zaznamenali v Trnavskom okrese (42). Za ním nasleduje Humenné a Námestovo.

V okrese Humenné pribudlo 16 nových prípadov.

Od výskytu koronavírusu bolo v Humenskom okrese doposiaľ (k 28. 9.) potvrdených 68 pozitívnych prípadov ochorenia COVID-19.

Dve ohniská

Aktualizované 14:43 *** Ako uviedol Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) na sociálnej sieti, v okrese Humenné ide o dve ohniská nákazy. ***„Jedno je staršie, kde ide o úzke kontakty v rámci rodiny. Druhé je nové, potvrdené prípady boli identifikované v zariadení sociálnych služieb,“ uviedli hygienici.

V ostatných dňoch tam pretestovali všetky osoby, vrátane personálu. Z približne 80 ľudí je celkovo pozitívnych 31 klientov a 23 zamestnancov. Pozitívne testované osoby sú podľa hygienikov od negatívnych izolované, o pozitívnych klientov sa stará vyčlenený personál. V zariadení dlhodobo platí prísny hygienicko-epidemiologický režim a rovnako aj zákaz návštev. Zdravotný stav klientov je pravidelne monitorovaný.

Ako je na tom východ?

Za pondelok pribudlo na východnom Slovensku celkovo 70 pozitívnych vzoriek. Okrem Humenného zaznamenali väčší počet v okresoch Prešov (12), Sabinov (6), Sobrance (6) a Košice (5). V okresoch Michalovce, Poprad a Svidník zaznamenali štyri prípady, v okrese Bardejov tri.

Dve pozitívne vzorky pribudli v okresoch Košice-okolie, Snina a Trebišov. V okresoch Medzilaborce, Stará Ľubovňa a Vranov nad Topľou zaznamenali jeden pozitívny prípad.

Ďalšie čísla

Ako doplnilo ministerstvo zdravotníctva, medzi novými prípadmi je 121 žien a 110 mužov, sú vo veku od 6 do 95 rokov. „V nemocniciach je hospitalizovaných 222 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 187 z nich. Na JIS je 16 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 18 pacientov,“ uviedlo ministerstvo.

Z ochorenia sa vyliečilo ďalších 116 ľudí. Aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku aktuálne 5 200.

COVID-19: Pribudlo 231 pozitívne testovaných osôb 👉Na Slovensku v pondelok pribudlo 231 pozitívne testovaných osôb,...

Posted by Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky on Tuesday, September 29, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM