Rôzne

Kolóny v čase rannej špičky kvôli vlakom: Takto chcú situáciu v Humennom riešiť

Na pôde humenskej radnice prebehlo stretnutie predstaviteľov mesta so zástupcami ZSSK Cargo Slovakia, ZSSK Slovensko a ŽSR.

Ilustračný obrázok k článku Kolóny v čase rannej špičky kvôli vlakom: Takto chcú situáciu v Humennom riešiť
Zdroj: TASR

Toto rokovanie inicioval mestský poslanec Michal Babin, ktorý na rokovaní interpeloval od obyvateľov požiadavku o možnosti riešenia problému so zahusťovaním cestnej premávky pri železničných priecestiach pri zastávke Mesto Humenné a pri bývalej budove SPP na Sídlisku III v ranných hodinách od 07:30 hod. do 08:00 hod. z dôvodu prejazdu nákladného vlaku. Informovala o tom humenská radnica.

Ako spresnila, nákladný vlak sa spravidla vypravuje v čase od 7:42 hod. do 08:00 hod. a jedným z problémov, ktorý situáciu cestnej premávky zhoršuje, je meškanie osobných vlakov zo smeru Snina a Medzilaborce, kedy sú závory spustené v krátkom časovom úseku po sebe, prípadne až do doby odchodu nákladného vlaku.

„Oba osobné vlaky by podľa aktuálneho platného grafikonu mali do zastávky Mesto Humenné prísť v čase 7:24 hod.,“ ozrejmila radnica.

Rokovanie prinieslo aj možné riešenia. „Jedným z nich je pripomienkovať návrh nového grafikonu pre osobnú dopravu na nasledujúci rok, aby časové rozpätie medzi osobnou a nákladnou prepravou bolo väčšie a v čase rannej špičky tak nedochádzalo k obmedzovaniu motoristov na priechodoch,“ uviedla radnica.

Doplnila, že ďalším bodom riešenia bolo tiež otvorenie spustených závor zabezpečovacieho zariadenia v prípade zmeškaného príchodu vlakov a následného odchodu nákladnej vlakovej súpravy.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM