Rôzne

Jasenovský hrad a jeho okolie ožije: Aha, čo sa tam v nedeľu bude diať

Zaujímavý tip už na najbližší víkend. Jasenovský hrad sa zapojil do Hradného maratónu a pripravené je tam lákavé podujatie.

Ilustračný obrázok k článku Jasenovský hrad a jeho okolie ožije: Aha, čo sa tam v nedeľu bude diať
Zdroj: Dnes24.sk

Zaujímavá možnosť, ako stráviť voľný deň a to aj s celou rodinou. Jasenovský hrad je súčasťou projektu Hradný maratón, ktorý odštartoval 20. júla a potrvá až do októbra a pri ktorom návštevníci hradov spoznajú ich históriu a tiež súťažia o zaujímavé ceny.

A práve v nedeľu 12. augusta sa ďalšia časť Hradného maratónu koná na Jasenovskom hrade.

Podujatie sa začne o 14:00 hod. a pre deti budú pripravené súťaže cestou k hradu. O 15:00 hod. sa predstaví skupina historického šermu Vikomt, na 16:00 hod. je naplánované vystúpenie sokoliara. O 16:30 hod. budú na programe streľba z luku a kuše, výstava zbraní, ukážky strelných zbraní či šermiarske súboje.

Jasenovský hrad? Presný rok jeho vzniku nie je známy, no bolo to v období tatárskych vpádov. K známym vlastníkom hradu patril rod Drugethovcov a posledným vlastníkom bol rod Andrássyovcov. Plnil predovšetkým funkciu rezidencie majiteľa, bol takisto skrýšou svetských a cirkevných pokladov pred Turkami. Legenda hovorí aj o údajnom falšovaní mincí na hrade.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM