Tomáš Šuhajda Rôzne

Humenné zakúpilo pre hasičov prístroj, ktorý má byť významným pomocníkom

Mesto Humenné uzavrelo pred zhruba piatimi rokmi dohodu s Krajským riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Prešove o vzájomnej spolupráci.

Ilustračný obrázok k článku Humenné zakúpilo pre hasičov prístroj, ktorý má byť významným pomocníkom
Zdroj: TASR

Podľa tejto dohody na základe požiadavky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Humennom, humenská samospráva mu zabezpečí a poskytne materiálno – technické vybavenie vo výške minimálne 8 000 eur ročne, po schválení mestským zastupiteľstvom v rozpočte na príslušný kalendárny rok.

No a na svojom ostatnom rokovaní schválili poslanci zmluvu o výpožičke hnuteľného majetku mesta do užívania miestnym hasičom.

O čo konkrétne sa jedná?

„Mesto na základe požiadavky, pre potreby OR HaZZ, zakúpilo termokameru značky FLIR K55. Kamera je určená na vyhľadávanie skrytých ohnísk požiaru bezkontaktným meraním teploty okolia a bude významným pomocníkom hasičov pri plnení úloh, ktoré im vyplývajú zo zákona č. 314/2001 Z.z. o ochrane pred požiarmi v znení neskorších predpisov,“ uvádza sa v dôvodovej správe.

Hodnota termokamery je 4 902 eur bez DPH, z tohto dôvodu o výpožičke nebol oprávnený rozhodnúť primátor mesta, ale mestské zastupiteľstvo.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM