Veronika Hunyadiová Správy

Humenné v čiernej farbe: Kto môže ísť na hokej či do kina?

Pre okres Humenné platia najprísnejšie pravidlá covid automatu.

Ilustračný obrázok k článku Humenné v čiernej farbe: Kto môže ísť na hokej či do kina?
Zdroj: Mesto Humenné

Od pondelka 1. novembra je okres Humenné v čiernej farbe. V najprísnejším, tretím stupňom ohrozenia súvisia aj prísnejšie pravidlá pre prevádzky, ktoré vyplývajú z COVID automatu. V súvislosti s prechodom Humenného do čiernej farby zasadal Krízový štáb mesta Humenné, v rámci ktorého sa určili opatrenia v mestských zariadeniach.

Čo sa mení?

O zmenách režimu informovalo mesto na svojom webe. Denné centrá (Laborecká, Štefánikova a Duchnovičova) pokračujú v prevádzke, avšak v režime kompletne zaočkovaní. Denné centrum na Laboreckej ulici má povolenú kapacitu 100 ľudí, na Štefánikovej 55 ľudí a na Duchnovičovej 70 ľudí. V komunitnom centre v lokalite Podskalka je kapacita 64 osôb, ktoré musia byť kompletne zaočkované.

Úradné hodiny mestského úradu sa nemenia. Vstup a pobyt v budove je možný len s respirátorom.

Materské a základné školy pokračujú v prezenčnom vyučovaní, s výnimkou tried, v ktorých je hygienikmi nariadená karanténa. Zmena nastane v Základnej umeleckej škole a Centre voľného času Dúha, kde skupinové vyučovanie bude prebiehať dištančne. Individuálne vzdelávanie pokračuje prezenčne.

Šport a kino

V humenskom kine Fajn platí režim kompletne zaočkovaní. Maximálny počet miest na sedenie je 100. Vstupenky je možné zakúpiť si v Turisticko-informačnom centre v budove Mestského kultúrneho strediska (MsKS), ktorý bude prevádzkovaný v režime OTP.

Športové podujatia s maximálnou kapacitou 100 divákov môžu byť len v režime kompletne zaočkovaní. Maximálne 100 osôb plne zaočkovaných sa môžu zúčastniť aj verejného korčuľovania alebo neorganizovaného športu (prenájom športovej haly, ľadovej plochy).

Ďalšie pravidlá

V čiernych okresoch už nemôžu byť otvorené interiéri ani vonkajšie terasy reštaurácií, a to ani pre plne zaočkovaných. Fungovať môže len okienkový predaj a rozvoz.

Zatvorené sú aj ubytovacie zariadenia s výnimkou karanténnych zariadení, ubytovanie v súvislosti s výkonom povolania a dlhodobého charakteru. Konať sa nemôžu svadby, kary (iba samotné obrady) ani žiadne oslavy.

Kompletný prehľad pravidiel pre čierne okresy nájdete v tomto článku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM