Rôzne

Dušičkový týždeň je už tu: Na humenskom cintoríne budú platiť takéto opatrenia

Na cintoríne v Humennom sa tradične očakáva v dušičkovom období zvýšený počet návštevníkov. Miestna samospráva v tejto súvislosti prijala niekoľko opatrení.

Ilustračný obrázok k článku Dušičkový týždeň je už tu: Na humenskom cintoríne budú platiť takéto opatrenia
Zdroj: Dnes24.sk

Humenská samospráva prijala na obdobie Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých niekoľko opatrení týkajúce sa mestského cintorína. Jedným z nich sú aj kontrolné hliadky mestskej polície, ktoré budú počas celého týždňa dohliadať na zabezpečenie poriadku a čistoty na cintoríne, ako aj na zamedzenie krádeží. „Do utorka (30.10.) bude vyhrabaná tráva, lístie a budú odpratané rôzne staré vence z priestorov mimo hrobov,“ priblížila Michaela Dochánová z tlačového referátu mesta.

Mestský cintorín bude od stredy (31.10.) až do nedele (4.11) otvorený od 7:00 do 22:00 hod., kedy bude tiež zabezpečené osvetlenie celého pohrebiska, ciest, chodníkov a schodov. V týchto dňoch miesto posledného odpočinku ozvučia aj clivou hudbou. Pitná voda, resp. výpustné ventily budú podľa Dochánovej k dispozícii na určených miestach. „V prípade nulových a mínusových teplôt bude odstavená,“ zdôraznila. Prevádzkovať budú aj mobilné sociálne zariadenie v čase od 8:00 do 20:00 hod.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM