Správy

Dobré správy pre všetkých vodičov. Hlavný ťah cez mesto je dokončený

Po dlhých rokoch čakania sa vodiči v Humennom dočkali. Hlavný ťah prešiel potrebnou rekonštrukciou.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre všetkých vodičov. Hlavný ťah cez mesto je dokončený
Zdroj: Mesto Humenné

Cesta prvej triedy I/74, ktorá je hlavným ťahom cez mesto Humenné, podstúpila rekonštrukciu za takmer 950-tisíc eur.

Päť kilometrov

Obnovený úsek sa začína na križovatke s cestou do miestnej časti Suchý Jarok a pokračuje cez ulice Mierová, Štefánikova a Kukorelliho po kruhový objazd. Následne vedie cez nadjazd a most ponad rieku Laborec a končí sa na Sninskej ulici.

Opravu úseku v celkovej dĺžke päť kilometrov zrealizovalo Združenie Východ Eurovia – Doprastav. Uskutočnila sa v rámci projektu Slovenskej správy ciest, ktorý zahŕňa veľkoplošné opravy ciest prvej triedy po celom Slovensku. Informovala o tom PR manažérka a hovorkyňa spoločnosti Eurovia SK Simona Tančáková.

Nespĺňala normy

Rekonštrukcia vozovky, ktorá podľa Tančákovej nespĺňala požiadavky aktuálnych noriem, pozostávala z frézovania asfaltového podkladu, asfaltového postreku a pokládky nového krytu vozovky. Stavebné práce sa realizovali od 25. októbra do 3. decembra.

„Celková dĺžka opraveného úseku je päť kilometrov a šírka 11,55 metra. Celkovo sa odfrézovalo 57 700 štvorcových metrov asfaltového podkladu a na rovnakú plochu sa položil nový asfalt. Zrealizovala sa tiež zálievka pozdĺžnych diletačných škár v celej dĺžke úseku. Výškovo sa upravilo 25 poklopov,“ doplnila s tým, že vďaka oprave komunikácie sa zlepšila jej prevádzková spôsobilosť a predĺži sa aj jej životnosť.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM