Rôzne

Bol plný detí a pripojil sa aj Mikuláš: Z Humenného vyrazil špeciálny vlak

Mikulášsky vláčik odviezol vo štvrtok desiatky detí k Lupkovskému tunelu na poľsko-slovenskej hranici. A takto nejak to v ňom vyzeralo...

Ilustračný obrázok k článku Bol plný detí a pripojil sa aj Mikuláš: Z Humenného vyrazil špeciálny vlak
Zdroj: Dnes24.sk

Ide o druhý ročník akcie, ktorú pripravil Podvihorlatský železničný spolok (PŽS) spolu s partnermi. Deti vyrazili z Humenného historickým vlakom ráno. V Medzilaborciach sa k nim pripojil Mikuláš, rozdávali sa, ako inak, darčeky. Túto trasu vybrali najmä pre krásnu okolitú prírodu, ale aj pre postavu vojaka Švejka, s ktorou sa spája. Prihlásených mali približne 160 detí. Informoval o tom predseda PŽS Dominik Drevický.

Na jazdu sa podľa jeho ďalších slov pripravili zodpovedne. „Členovia PŽS nachystali deťom balíčky so sladkosťami, taktiež vyzdobili celú súpravu. Pripravili sme si vianočnú hudbu na cestu a taktiež 50 litrov horúceho čaju,“ spomenul Drevický. Akcia má nekomerčný a dobrovoľnícky charakter.

Myšlienka jej zorganizovania vznikla spontánne pred rokom, keďže kedysi boli takéto jazdy tradíciou humenského depa. „Zamestnanci sami prišli s nápadom niečo pre deti urobiť,“ spomenul predseda PŽS. Keďže sa záujem o túto akciu oproti vlaňajšku zvýšil, predpokladajú, že sa z nej stane tradícia. „Počítame s ňou aj na budúci rok,“ dodal.

K Lupkovskému tunelu vyrazila Stakčínska strela, ktorá bola podľa Drevického vyrobená v 70. rokoch minulého storočia a predstavuje najstarší sériovo vyrábaný kus z týchto motorových vozňov. „Momentálne sa o ňu stará PŽS, ale je majetkom Železničného múzea SR,“ vysvetlil s tým, že sa k nej pripojili ďalšie dva vozne.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Milkuláš sa v stredu podvečer objavil aj na humenskom námestí, kde rozsvietil vianočný stromček. Ten si môžete pozrieť v pripojenej fotogalérii.

Obrazom z námestia v Humennom: Vianočný stromček je už rozsvietený
5
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM