Krimi

Niekto na Komenského urputne zrezával obrovský strom: Prichytila ho mestská polícia

Svojvoľne stíňať strom sa neodporúča, presvedčil sa o tom neznámy pilčík. V Prešove sa totiž podľa mestskej polície presne o toto snažil.

Ilustračný obrázok k článku Niekto na Komenského urputne zrezával obrovský strom: Prichytila ho mestská polícia
Zdroj: Mestská polícia Prešov

Výrub stromu musí prebiehať podľa pravidiel a nie svojvoľne. „Z toho dôvodu odporúčame si prelistovať a hlavne prečítať VZN mesta č. 5/2010 o tvorbe, ochrane a údržbe zelene a jej súčastí na území mesta,“ upozorňuje Mestská polícia v Prešove na svojej webstránke.

„Môžete sa tak vyhnúť zbytočným nepríjemnostiam, nielen zo strany ekologickejšie zmýšľajúcich ľudí, ale hlavne z našej strany. Ešte v sobotu 18.12.2021 sme na základe telefonického oznámenia „prichytili“ osobu, ktorá na ulici Komenského s pílkou o dušu zrezávala ihličnatý strom vysoký asi šesť metrov,“ upresnili strážcovia zákona.

Strom odstránia

Celú vec príslušníci zdokumentovali a bude riešená v zmysle všeobecne záväzných právnych predpisov. „Z dôvodu zaistenia bezpečnosti okolia bol následne priestor ohraničený páskou zakazujúcou vstup. Strom bude bezpečne odstránený správcom verejnej zelene,“ doplnili na záver.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM