Ľubomír Hudačko Rôzne

Nebuďte prekvapení, keď sa vám niekto vrhne do náručia na ulici či v práci: Prešov zaplavia objatia!

Húfy dobrovoľníkov pri príležitosti ďalšieho ročníka Hug day po roku opäť zaplnia mesto. Prešovčanom budú priamo v uliciach zlepšovať deň netradičným a pritom tým najjednoduchším spôsobom. Obyčajným objatím.

Ilustračný obrázok k článku Nebuďte prekvapení, keď sa vám niekto vrhne do náručia na ulici či v práci: Prešov zaplavia objatia!
Zdroj: Dnes24.sk

Minulý rok, takto v júni, mladí dobrovoľníci obdarúvali objatiami nielen v prešovských uliciach. Dokonca prekvapili aj vtedajšieho primátora. Podľa organizátorov aj objímačov šlo opäť o veľmi úspešný ročník. Napočítali neuveriteľných 5500 objatí.

Termín tohtoročného Hug day je už známy. Objímať sa v Prešove bude vo štvrtok 25. júna. Presne o desiatej ráno sa opäť do ulíc vyberú dobre naladení dobrovoľníci s transparentmi s nápisom ,,Free hug“ a budú rozdávať ľuďom objatia zadarmo. Pôsobivé video z minulého roka si pozrite v našej videogalérii.

Vlani bolo snahou približne 35 mladých dobrovoľníkov, ktorí sa na ňom podieľali, v rámci celoslovenskej akcie Hug Day prekonať rekord 58 000 objatí. To sa im aj podarilo, keď svojimi 5 517 „kúskami“ prispeli k úžasným 79 150 objatiam. "Čísla nás nesmierne tešia, ale nie sú podstatné. Tento deň nebol o rekorde, ani o súťaži, ale o množstve radosti a dobrej nálady, ktorú sme na Slovensku rozdali,“ pripomenul Jaroslav Dodok, koordinátor Hug Day 2014.

Do akcie sa vtedy po celom Slovensku zapojili desiatky miest a viac ako 400 dobrovoľníkov. Tí objímali nielen okoloidúcich, ale aj deti v detských domovoch, hasičov, smetiarov, pracovníkov ministerstva, novinárov, či učiteľov. Objímačom sa môžete stať aj vy! Organizátori podujatia hľadajú dobrovoľníkov. Pre viac info píšte na: kornelkubik@gmail.com alebo pošlite správu na Facebooku – kontakty na koordinátorov nájdete v udalosti Hug Day Prešov.

foto: ilustračné

Video plné objatí z minulého roka (2014): Hug day v Prešove
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM