Správy

Nadácia PSK pre podporu rodiny: Pomôže ľuďom z viacerých okresov na východe

Nadácia Prešovského samosprávneho kraja pre podporu rodiny opäť rozdeľovala finančné prostriedky. Pomocnú ruku poskytla 15 rodinám v núdzi.

Ilustračný obrázok k článku Nadácia PSK pre podporu rodiny: Pomôže ľuďom z viacerých okresov na východe
Zdroj: pixabay.com

Rozdelila medzi ne viac ako 11 700 eur. Informovala o tom Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu PSK.

Úmrtie živiteľa

Prvé tohtoročné hlasovanie o rozdelení finančných prostriedkov členmi Správnej rady Nadácie PSK pre podporu rodiny prebiehalo per rollam, prostredníctvom online formulára.

V troch prípadoch išlo o rodiny, kde v priebehu pol roka došlo k úmrtiu živiteľa rodiny. Matka tak zostala sama aj so školopovinnými deťmi. Nadácia týmto rodinám prispela najmä na základné potreby pre domácnosť a školské výdavky.

Nadácia PSK podporila aj onkologického pacienta, ktorý sa po návrate z Českej republiky nemal kam vrátiť. Finančné prostriedky mu tak pokryjú mesačný pobyt v domove ošetrovateľskej starostlivosti.

Z ktorých okresov

„Žiadostí o podporu sme mali viac, osem z nich sme však nemohli ani zaradiť do hlasovania, keďže išlo o rehabilitačné pobyty, ktoré by rodiny v tomto období nevyužili. Žiadatelia sa však nemusia báť, posudzovať ich budeme na ďalšom zasadnutí správnej rady,“ uviedol predseda PSK Milan Majerský a pokračoval:

„Finančné prostriedky sme naopak rozdelili rodinám, ktoré postihla tragédia v podobe straty blízkeho človeka. Dúfam, že táto peňažná výpomoc im pomôže aspoň trochu zmierniť neľahkú situáciu, v ktorej sa ocitli,“ dodal Majerský.

Príspevok od nadácie pomôže rodinám z okresu Levoča, Sabinov, Poprad, Medzilaborce, Prešov, Svidník, Stropkov a Kežmarok. Tie ho využijú na zabezpečenie základných potrieb do domácnosti, na zdravotné a školské pomôcky, nevyhnutnú rekonštrukciu či splatenie dlhov.

A pri PSK ešte ostatneme, v obrazoch nájdete galériu jeho najúspešnejších športovcov.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Najúspešnejší športovci PSK za rok 2019
3
Galéria
Zdroj: Viktor Zamborský

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM