Správy Samospráva

Na zastupiteľstve PSK rokovali aj o cyklodoprave: Verejnosť mohla byť prítomná

Úprava rozpočtu a stratégia rozvoja cyklodopravy sú hlavné témy rokovania prešovských krajských poslancov na ich 20. zasadnutí v pondelok 25. mája.

Ilustračný obrázok k článku Na zastupiteľstve PSK rokovali aj o cyklodoprave: Verejnosť mohla byť prítomná
6
Galéria

Na poslancov čaká celkovo 16 bodov programu. Úprava rozpočtu a stratégia rozvoja cyklodopravy sú hlavné témy rokovania prešovských krajských poslancov na ich 20. zasadnutí v pondelok 25. mája.

Ako o tom informovala Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu Prešovského samosprávneho kraja (PSK), zasadnutie zastupiteľstva sa uskutoční za prísnych bezpečnostných a hygienických opatrení a bude sa na ňom môcť zúčastniť aj verejnosť.

Hlavná téma

„Hlavnou témou rokovania bude úprava rozpočtu. Úsporné opatrenia by sa mali týkať Úradu PSK a jeho projektov, ale aj oblasti dopravy, kultúry, vzdelávania a sociálneho zabezpečenia,“ priblížila Heilová.

Poslanci sa tiež budú zaoberať zmenou a doplnením Výzvy pre región na rok 2020, stratégiou rozvoja cyklodopravy a cykloturistiky, ale i zmenami v usporiadaní cestnej siete v rámci samosprávy. Na programe je i majetkovoprávne vyrovnanie pozemkov súvisiace s budovaním cestnej infraštruktúry.

Zmerajú teplotu

Po predchádzajúcom rokovaní zastupiteľstva, ktoré sa uskutočnilo formou videokonferencie, sa prešovskí krajskí poslanci stretnú opäť vo veľkej zasadačke Úradu PSK.

Ako Heilová uviedla, miestnosť rokovania sa pred zasadnutím vydezinfikuje, dovnútra budú poslanci, ale i verejnosť vstupovať po tom, ako sa im zmeria telesná teplota.

Každý z poslancov tiež pri vstupe dostane ochranné tvárové rúško a rukavice, k dispozícii budú aj dezinfekčné prostriedky na ruky.

A v obrazoch nájdete aj zábery z nedávneho rokovania mestského zastupiteľstva.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Rokovanie prešovských poslancov za prísnych podmienok
6
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM