Správy

Na TOTO čakali: Dobrá správa pre majiteľov kaviarní a gastro prevádzok v Prešove

Majitelia kaviarní a gastro prevádzok v Prešove môžu požiadať o umiestnenie sezónnych letných terás už teraz.

Ilustračný obrázok k článku Na TOTO čakali: Dobrá správa pre majiteľov kaviarní a gastro prevádzok v Prešove
Zdroj: TASR/Maroš Černý

Mesto Prešov odpustí podnikateľom poplatky za umiestnenie terás aj v nadchádzajúcej sezóne. Redakciu Prešov Dnes 24 o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Už teraz

„Majitelia kaviarní a gastro prevádzok v Prešove môžu požiadať o umiestnenie sezónnych letných terás už teraz. Vopred sa tak môžu pripraviť na otvorenie exteriérových sedení, ktorému však musí predchádzať uvoľnenie protipandemických opatrení zo strany štátu,“ uviedol Tomek.

Nepriaznivá epidemiologická situácia na Slovensku a s ňou súvisiace obmedzenia zatiaľ neumožňujú podnikateľom otvoriť gastro prevádzky, ktoré momentálne fungujú len ako výdajne jedla.

Ústretovosť mesta

„Mnohí podnikatelia z gastro priemyslu boli nútení počas tohto náročného obdobia zrušiť svoje prevádzky. Všetkých majiteľov a prevádzkovateľov kaviarní či reštaurácií, ktorí to nevzdali a stále čakajú na uvoľnenie opatrení, chcem preto ubezpečiť, že mesto Prešov k nim bude ústretové. Už teraz môžu počítať s tým, že aj tento rok im odpustíme všetky poplatky za umiestnenie terás,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM