Ľubomír Hudačko Správy

Na takomto aute môžete vidieť jazdiť prešovských policajtov: Nedymí a nevydáva zvuk

Prešovských mestských policajtov možno už niekoľko dní vídať v uliciach mesta v modrom vozidle. Ide pritom o auto, ktoré nedymí a nevydáva ani zvuk.

Ilustračný obrázok k článku Na takomto aute môžete vidieť jazdiť prešovských policajtov: Nedymí a nevydáva zvuk
2
Galéria

Prešovčania môžu svojich mestských policajtov vidieť jazdiť aj na elektromobile. A strážcovia poriadku si podľa slov radnice takéto vozidlo pochvaľujú. Dôvodom tichej jazdy je jeho elektrický pohon.

Náčelník: Osvedčil sa

„Elektromobil máme zapožičaný na testovanie. V mestskej premávke sa osvedčil, vieme si predstaviť, že by sme ho využívali aj natrvalo,“ povedal náčelník mestskej polície Ján Andrejko. Dodal pritom, že vozidlo Prešov získal vďaka aktivite Združenia náčelníkov obecných a mestských polícii SR. „Neskôr ho postupne budú testovať mestskí policajti aj v ďalších mestách a obciach v rámci združenia,“ doplnil.

Podľa Jána Andrejka toto nie je jediné auto, ktoré si prešovskí mestskí policajti vyskúšajú. „Máme už dohodnutý podobný test aj s inou spoločnosťou. Budeme vedieť lepšie porovnávať, v prípade, že sa mesto rozhodne ísť do takejto investície.“

Uvažujú o kúpe

Mesto Prešov si elektromobil vyskúšalo aj v minulosti, keď ho malo zapožičané od VSE. „Uvažujeme o zakúpení elektromobilov ako služobných vozidiel mestského úradu. Je to jedno z opatrení, ktorými sa zapájame do aktivít Dohovoru primátorov a starostov, kde sme signatármi,“ dodala primátorka Andrea Turčanová, ktorá je ambasádorkou tohto projektu.

Dohovor primátorov a starostov je celospoločenské európske hnutie združujúce orgány miestnej a regionálnej samosprávy, ktoré sa dobrovoľne zaviazali zvýšiť na svojom území energetickú účinnosť a využitie obnoviteľných zdrojov energie a zároveň znížiť emisie CO2 na svojom území.

Nezabudnite si pozrieť aj priloženú fotogalériu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

FOTO: Všimli ste si už? Aj na takomto vozidle jazdia policajti v Prešove
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM