Samospráva

Na Mestskom úrade v Prešove prebiehal audit: Radnica chce zaviesť tieto zmeny

Procesný audit MsÚ v Prešove trval od marca do júna. Z neho vyplýva, že radnica chce zaviesť aj zaujímavé zmeny, o ktorých je dobré vedieť už teraz.

Ilustračný obrázok k článku Na Mestskom úrade v Prešove prebiehal audit: Radnica chce zaviesť tieto zmeny
Zdroj: Mesto Prešov

Zjednodušenie prístupu na jednotlivé pracoviská Mestského úradu (MsÚ) v Prešove pre klientov využívajúcich služby mesta je jednou zo zmien, ktoré chce radnica zaviesť. Podľa tlačovej referentky mesta Lenky Šitárovej závery auditu smerujú k zmene organizačnej štruktúry a zefektívneniu práce na úrade.

„Organizačné a personálne zmeny sú v procese riešenia tak, aby boli dodržané ustanovenia Zákonníka práce. Navrhované zmeny boli zapracované do organizačného poriadku s účinnosťou od augusta 2019,“ uviedla Šitárová.

Ďalšie zmeny sa budú, ako povedala, týkať interných smerníc na úrade s cieľom zabezpečiť antikorupčné opatrenia, vyššiu pracovnú disciplínu, dlhodobú trvácnosť výkonu zamestnancov, ako aj zjednodušiť prístup na jednotlivé pracoviská pre klientov využívajúcich služby mesta. „Zmeny budú realizované postupne od augusta 2019. Pracujeme aj s myšlienkou, aby mohli obyvatelia pri objednávaní sa v rámci úradných hodín využívať elektronický systém a objednať sa pomocou aplikácie,“ dodala Šitárová.

A viete, že už onedlho si budete môcť kúpiť prešovskú nulovú eurobankovku? Pozrite si jej podobu v priloženej fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Lákavý suvenír: V metropole Šariša si budete môcť zadovážiť nulovú eurobankovku
1
Galéria
Zdroj: Mestské informačné centrum PO

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM