Ľubomír Hudačko Správy

Na diaľnici z Prešova do Košíc boli rozsiahle kolóny, FOTO

Situácia je od stredy na cestách nelichotivá. Na diaľnici z Prešova do Košíc sa od rána vytvárajú rozsiahle kolóny. Zdržania sú aj hodinové.

Ilustračný obrázok k článku Na diaľnici z Prešova do Košíc boli rozsiahle kolóny, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Marek Dulina

Od polnoci platí na Slovensku zákaz vychádzania. Skončí sa až v pondelok 13. apríla minútu pred polnocou. Má však aj niekoľko výnimiek.

Kolóny na diaľnici

Zákaz vychádzania sa nevzťahuje na cestu do zamestnania, nákup pre seba či niekoho iného, cestu do zdravotníckeho zariadenia, pohyb v prírode v rámci okresu, či cestu za starostlivosťou o blízkeho.

Na sociálnych sieťach sa množia príspevky vodičov k nepriaznivej situácii na cestách. Od stredy rána sa napríklad na diaľnici z Prešova do Košíc tvoria rozsiahle kolóny.

Záchranárske uličky sú na ceste miestami ťažko realizovateľné, pribúdajú posmešné komentáre a reakcie na opatrenia.

„To je národ, len pracovať a pracovať,“ písal na odľahčenie Jozef. Peter pre zmenu vyzýva iných vodičov, aby si prišli k nemu do auta zahrať karty, keďže na to má dostatok času.

Opatrenia platia od stredy 8. apríla, ľudia majú možnosť okrem výnimiek cestovať maximálne v rámci svojho okresu. Polícia tak ľudí kontroluje, s akým dôvodom a kam cestujú a to vytvára zdržanie. Vodiči sa však potrebujú dostať do práce.

Pohľad vodičov

Marianu cestou do práce v rámci jedného okresu zastavili kvôli kontrole hneď dvakrát. Čitateľ Marek, ktorý nám poskytol aj svoje fotografie, stál v kolóne podľa svojich slov dve hodiny.

„Pán premiér to mal nariadiť od piatku, keď nikto nejde do práce a nie oddnes,“ povedal nám.

Tomáš pre zmenu jazdí každý pracovný deň z Prešova do Košíc a späť, kde cesta trvá 25 minút. „No dnes ráno to bola katastrofa. Hodina a pol v kolóne kvôli vete: ´Pane, kam idete?´ Policajt si zapísal moje údaje, číslo OP a ŠPZ auta. Nepochopím obmedzovanie, keď človek ide do práce zarobiť peniaze,“ uviedol svoju skúsenosť a pridal aj fotografiu kolóny áut.

Mária pridala skúsenosť, ktorú tiež znáša ťažšie. „Potrestaní sme tí, ktorí v ťažkých časoch musíme do zamestnania. Ešte sme museli von z auta ísť nadiktovať svoje údaje,“ uviedla názor na sociálnej sieti.

V obrazoch nájdete zábery zo situácie na cestách, v komentároch môžete pridať aj svoje postrehy a fotografie.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Kolóny áut na diaľnici Prešov - Košice
3
Galéria
Zdroj: čitateľ Tomáš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM