Ľubomír Hudačko Rôzne

Možno si budete pretierať oči: Na Kuzmányho v Prešove to aj tak uvidíte štvormo!

Netradičná situácia na ceste. V Prešove na Kuzmányho totiž môžete vidieť jeden oznam na dopravnej značke až štyrikrát. Čo je vo veci?

Ilustračný obrázok k článku Možno si budete pretierať oči: Na Kuzmányho v Prešove to aj tak uvidíte štvormo!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Dlhodobo rekonštruovaná a následne sprejazdnená Kuzmányho spojka medzi Sekčovom a centrom mesta opäť púta pozornosť. Ďalšie práce na nej si vyžiadali dopravné značenia, ale tie môžeme vidieť až štvormo.

Prečítajte si tiež: V jednej z najrušnejších častí Prešova prebehne obnova: Chodci sa potešia!

Presne toľko upozornení o slepej uličke sa ukrýva na tomto jednom mieste. Boli sme zvedaví, prečo je tento počet až takto netradične vysoký. „Už z fotodokumentácie je zrejmé, že dopravné značenie na Kuzmányho uklice je kombináciou trvalého a dočasného dopravného značenia. Súvisí pritom s prácami na Raymanovej ulici, kde je v súčasnosti vykonávaná rozkopávka z dôvodu rekonštrukcie kanalizácie, pričom investor zrealizoval dočasné dopravné značenie podľa schválenej projektovej dokumentácie,“ uviedol tlačový referent Mestského úradu v Prešove Milan Grejták.

Prečítajte si tiež: Ľudia si mohli pretierať oči, ale videli dobre: V Prešove sa objavil sneh! FOTO

Ako pokračoval, všetky takéto dopravné značenia môžu byť pritom osadené až na základe súhlasného stanoviska Krajského dopravného inšpektorátu. Dočasným dopravným značením je teda upozornené na prácu na ceste, obmedzenie rýchlosti a slepú cestu.

„Z odborného pohľadu žiadne prvky zabezpečujúce bezpečnosť cestnej dopravy nie sú na komunikáciách zbytočné a ich "premnoženie“ efektívnejšie upozorňuje vodičov na možný bezpečnostný problém," pokračoval Grejták. Keďže je osadené najmä kvôli bezpečnosti a informovanosti, mesto k predmetnému dopravnému značeniu neeviduje žiadnu sťažnosť či pripomienku.

Slepá ulička v Prešove: Upozornenie o nej je až štvornásobné
4
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM