Ľubomír Hudačko Správy Správy

V jednej z najrušnejších častí Prešova prebehne obnova: Chodci sa potešia!

Práce na miestnych komunikáciách nepoľavujú. Kompletnou obnovou v rámci rozsiahlej rekonštrukcie prejdú aj chodníky v jednej z najrušnejších častí mesta.

Ilustračný obrázok k článku V jednej z najrušnejších častí Prešova prebehne obnova: Chodci sa potešia!
Zdroj: Dnes24.sk

Na rad sa dostáva aj frekventovaný chodník na Budovateľskej a Jilemnického ulici. Práce sa presúvajú práve na tieto dve ulice, kde už bolo stavbárom odovzdané stavenisko.

Prečítajte si tiež: Ľudia si mohli pretierať oči, ale videli dobre: V Prešove sa objavil sneh! FOTO

„Obnovu týchto frekventovaných chodníkov ocenia nielen tam bývajúci Prešovčania, ale i zamestnanci tunajších firiem a spoločností, ktorí po nich dennodenne dochádzajú do práce,“ povedala primátorka Andrea Turčanová na mestskom zastupiteľstve. Práce budú pozostávať z odstránenia starých panelov, pokládky nového povrchu, nových obrubníkov a podobne, aby sa zabezpečil čo najväčší komfort chodcov.

Obnova sa týka Budovateľskej ulice v časti od ulice Škultétyho a tiež Jilemnického ulice po podjazd. Práce potrvajú približne mesiac. V týchto dňoch pokračuje aj rekonštrukcia chodníkov na uliciach Štúrova a Radlinského, kde je už odstránený starý povrch. Súbežne sa začali búracie práce na Sekčovskej ulici, v časti od zastávky Vansova a pokračovať budú až po Šalgovík vrátane.

Prečítajte si tiež: Rozkopávka Plzenskej ulice v Prešove: Na obnovenej ceste oprava kvôli havárii!

„Prosíme o ústretovosť zo strany obyvateľov dotknutých mestských častí, keďže počas rekonštrukčných prác sa, žiaľ, musí rátať aj s dopravnými obmedzeniami. Tieto cestné stavby sa realizujú ako súčasť historicky najrozsiahlejšej opravy prešovských komunikácií,“ uviedol tlačový referent MsÚ v Prešove Milan Grejták. Ako dodal, ide o 80 úsekov – mestských ciest a chodníkov vo všetkých siedmich mestských častiach v objeme 2,8 milónov eur.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM