HD Správy

Mestská polícia v Prešove je v teréne nepretržite: Riešila aj neprispôsobivých ľudí

Dodržiavanie opatrení a poriadok v uliciach je teraz mimoriadne dôležité. Dohliada na to mestská polícia, ktorá má okrem toho aj priermene 20 podnetov denne.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia v Prešove je v teréne nepretržite: Riešila aj neprispôsobivých ľudí
Zdroj: Mesto Prešov

Hliadky mestskej polície sú v teréne nepretržite a kontrolujú dodržiavanie všetkých opatrení a verejný poriadok v uliciach.

Už piaty týždeň

„Pred areálom fakultnej nemocnice J. A. Reimana na Hollého ulici príslušníci mestskej polície vykonávajú opatrenia pri vjazde vozidiel, a to v nepretržitej prevádzke už piaty týždeň,“ sprostredkoval stanovisko Msp hovorca mesta Vladimír Tomek.

V týchto úlohách budú pokračovať až do odvolania, pokiaľ sa situácia neupokojí. Činnosť mestskej polície spočíva v zastavovaní vozidiel, organizovaní dopravy a súčinnosti s lekárom pri usmernení pacientov do priestorov nemocnice.

Nepretržitú kontrolu vykonáva mestská polícia aj v medzistaničných priestoroch na Košickej ulici, aby zamedzila neustálemu zhromažďovaniu neprispôsobivých osôb, ktoré tam znečisťujú verejné priestranstvo.

Priemerne 20 podnetov denne

Tieto priestory sú monitorované aj mestským kamerovým systémom. Príslušníci mestskej polície poskytujú súčinnosť aj radnici počas stránkových hodín Klientskeho centra na Jarkovej ulici.

Na mieste vypomáha aj hliadka miestnej občianskej poriadkovej služby počas vyplácania dávok. „Okrem toho riešia mestskí policajti v priemere 20 občianskych podnetov denne na linke č.159,“ dodal Tomek.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM