Správy

Máme obchvat, no ten ešte nestačí. Prešovskí aktivisti: A čo tender na 2. etapu?!

Prešovčania dobre vedia, že otvorenie juhozápadného obchvatu s Tunelom ešte nie je to, čo definitívne vyrieši problematickú dopravu. Vie to aj minister dopravy.

Zdroj: Dnes24.sk

Veľká slávnosť v Prešove s otvorením juhozápadného obchvatu vzbudila značnú pozornosť. Očakávalo sa, že minister dopravy Andrej Doležal oznámi dôležité správy aj k druhej etape severného obchvatu.

Doležal: V najbližších týždňoch

„Dokončili sme jeden úsek, ale to neznamená, že nepracujeme aj na ďalších. Intenzívne pracujeme na dokončení prvej etapy severného obchvatu. Tam stále platí termín dokončenia marec 2023. Som presvedčený, že už v najbližších týždňoch NDS vyhlási verejné obstarávanie aj na druhú etapu severného obchvatu Prešova,“ uviedol krátko k téme Doležal.

Tieto slová nepotešili ani aktivistov z OZ Náš Prešov.

Viac správ o otvorení prešovského obchvatu:

„Minister dopravy porušil svoj sľub, že počas slávnostného otvorenia diaľnice vyhlási aj súťaž na zhotoviteľa druhej etapy severného obchvatu mesta Prešov. Všetci počuli rozprávku pána ministra, ktorú počúvame už celý rok, keď mala byť vypísaná prvýkrát súťaž na výstavbu druhej etapy a to v novembri 2020,“ tvrdia aktivisti zastúpení na čele s predsedom Reném Polačkom.

Komické spievanie?

Otvorením jedného úseku – diaľničného obchvatu mesta – problémy Prešovčanov podľa ich slov nekončia. „Je komické, spievať pesničku o obchádzaní Prešova, keď stále nestojí severný obchvat mesta a asi ťažko si ju budú spievať všetci tí, ktorí smerujú na Vranov, Giraltovce či Svidník,“ prízvukujú svoj postoj aktivisti, ktorí nevyhlásením tendra plánujú zintenzívniť svoje aktivity.

Viac informácií nájdete vo videu a zábery vo fotogalérii.

Objektívom: Tunel ako na dlani, vodiči už môžu obchádzať Prešov
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM