Ľubomír Hudačko Správy

Ľudia zo Švábov sa zdôverili poslancom: Toto nás na najmladšom prešovskom sídlisku trápi!

Stále je čo na sídliskách riešiť a meniť. Veľmi dobre to vedia aj obyvatelia najmenšieho a najmladšieho sídliska Šváby. Tí sa na zasanudí výboru Mestskej časti č.5 obrátili na poslancov s rôznorodými požiadavkami. Čo ich najviac trápi a čo by chceli v okolí svojho bydliska zmeniť?

Ilustračný obrázok k článku Ľudia zo Švábov sa zdôverili poslancom: Toto nás na najmladšom prešovskom sídlisku trápi!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Do diskusie sa zapojili hneď niekoľkí občania sídliska Šváby, ktorí ozrejmili poslancom to, čo ich v lokalite ich bydliska najviac trápi. Eva Vojteková požiadala zabezpečiť pre obyvateľov tejto oblasti automat na lístky MHD smerom na Delňu.

Automat aj bankomat

„Pretože hlavne v letnom období je veľa cestujúcich a v okolí nie je príležitosť na zaobstaranie si cestovných lístkov,“ uviedla. Požiadavka bola odstúpená na vybavenie sekcii stavebného úradu a urbanistiky MsÚ. Taktiež požiadala, aby členovia VMČ č. 5 pomohli zabezpečiť bankomat a umiestniť ho napríklad do predajne Agromilku. Požiadavka bola takisto odstúpená na vybavenie, tentoraz do sekcie MsÚ majetkovej a ekonomickej.

Peter Fabián pre zmenu žiadal zabezpečiť odpratávanie snehu: „Bolo by to asi pred 20 domami na tejto ulici, pretože odhrňovač snehu sa pred mostom otočí a ďalej v odhŕňaní snehu nepokračuje,“ povedal. Žiada taktiež zabezpečiť odkanalizovanie Jiráskovej ulice v časti za potokom, pretože je to zabezpečené len prostredníctvom trativodu.

Ďalšie podnety občanov

Jeho požiadavka bola odstúpená na vybavenie sekcii strategického rozvoja MsÚ a aj na vybavenie sekcii vnútornej správy a verejných činností MsÚ. Okrem toho ho trápi aj verejné osvetlenie. „Tretia lampa od mostu celú noc len bliká a je to nepríjemné, žiadam závadu odstrániť,“ dodal. Pavol Straka žiadal, aby sa na najbližšom zasadnutí VMČ riešila otázka výstavby futbalového štadióna, navrhoval, aby VMČ urobil plán investícií do roku 2018 a aby sa tam zahrnuli požiadavky občanov.

Otázku mal aj k téme, prečo v zimnom období nie je odpratávaná od snehu Kraskova ulica a to v hornej časti od napojenia na ulicu Ľ. Podjavorinskej. Aj jeho požiadavka bola odstúpená na vybavenie sekcii vnútornej správy a verejných činností MsÚ.

V pokračovaní nášho seriálu sa budeme venovať aj ďalším požiadavkám občanov a tiež vyjadreniam poslancov k problematike!

Čítajte aj o nebezpečne nakláňajúcom sa strome na Grešovej ulici!

na foto: sídlisko Šváby

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM