Ľubomír Hudačko Rôzne

Čo trápi obyvateľov na Grešovej? Ulica prehovorila o strome, ktorý púta pozornosť!

Obyvateľov nášho mesta trápia viaceré problémy, ktoré sa podľa nich neriešia tak, ako by mali. Zamerali sme sa tentoraz na ulicu Grešovu a okolie Vajanského, kde nám miestni prezradili, že ich trápi strom v neprirodzenej polohe. Púta pozornosť inak, ako by si priali.

Ilustračný obrázok k článku Čo trápi obyvateľov na Grešovej? Ulica prehovorila o strome, ktorý púta pozornosť!
Zdroj: Dnes24.sk

Strom na Grešovej je v neštandardnej polohe, čo si nemožno nevšimnúť. K nakloneniu stromu došlo pred dvomi rokmi, keď následkom silného vetra nastalo preváženie konárov s množstvom šišiek na jednu stranu.

Výraznejšie sa ohýba

„Po čase sa strom ohol ešte viac, ako tomu bolo predtým. Vo vetre sa aj teraz ešte výraznejšie ohýba. Bolo by fajn, keby to kompetentní preverili, aby sa zabránilo možnej nehode,“ opísala nám problém na ulici Grešovej v Prešove čitateľka Romana. Nielen ju netypický strom trápi.

Obyvateľom sa to nepáči

Podľa dôchodcu Juraja Petrovčíka (62) v tejto lokalite chýba pocit bezpečia „Nepáči sa mi, ako sa nakláňa. Moje vnúčence by sa so snehom v okolí neho aj pohrali, ale radšej ideme na voľné priestranstvo. Tam, kde stromy nijako ľudí ohroziť nemôžu. Dúfam, že sa to tu čoskoro preverí,“ uviedol nám.

Podobný pocit má aj naša čitateľka Drahomíra (54), ktorá si predmetný stav takisto všimla a bije jej do očí. Ako nám prezradila, nemyslí si, aby bola vec v dohľadnej dobe ukončená: „Sťažovala som sa na tento jav už skôr a nič sa s tým nerobí. Že sa sám strom vzpriamuje je smiešna odpoveď. Veď je evidentne vidno, že sa kedykoľvek môže prelomiť a z veľkej výšky trafiť hocikoho, kto bude pod ním,“ myslí si.

Strom sa vraj môže narovnať

Psíčkari sa preto pod stromom radšej nechcú zdržiavať, okrem toho bráni neštandardne naklonená zeleň aj výhľadu z okien. „Zobudíte sa, pozriete z okna a tŕpnete, či neuvidíte tragédiu. Nie je to nič príjemné, radšej by tam nemal byť,“ uviedol miestny obyvateľ Peter (39). Oslovili sme preto radnicu, či sa plánuje tento jav riešiť. Orgán ochrany prírody sa k žiadosti vyjadril zamietavým spôsobom.

„Stav predmetného stromu bol preverený v teréne. Občania bytového domu pred tými dvomi rokmi požiadali o výrub tohto stromu, ten im však bol zamietnutý orgánom ochrany prírody aj KPU z dôvodu, že strom sa môže narovnať po opadnutí šišiek. V súčasnosti je stav stromu lepší ako to bolo pred dvoma rokmi, vrchol stromu sa vzpriamuje,“ uviedli zástupcovia orgánu ochrany prírody.

Čítajte aj o ďalšej problematickej lokalite v Prešove!

Pozrite aj článok o trápení Prešovčanov časti Pod Táborom!

Ulica prehovorila: Na Grešovej trápi obyvateľov tento strom!
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM