Ľubomír Hudačko Správy

Čo trápi obyvateľov na Solivarskej? Ulica prehovorila o chodníku, ktorý púta pozornosť!

Obyvateľov nášho mesta trápia viaceré problémy, ktoré sa podľa nich neriešia tak, ako by mali. Zamerali sme sa tentoraz na Solivarskú ulicu, kde nám miestni prezradili, že ich trápi chodník v dezolátnom stave. Púta pozornosť inak, ako by si priali.

Ilustračný obrázok k článku Čo trápi obyvateľov na Solivarskej? Ulica prehovorila o chodníku, ktorý púta pozornosť!
Zdroj: Dnes24.sk

Cestu na Solivarskej ulici prednedávnom expresne rýchlo vynovili a položili nový koberec.

Popraskaný chodník

Napriek tomu však obyvatelia by ešte našli čosi, čo by sa mohlo vynoviť. Trápi ich zanedbaný chodník, ktorý je miestami v dezolátnom stave. Okolo Okrajovej ulice až smerom k hypermarketu Tesco nie je podľa nich bezpečné chodiť v neprimerane ľahkej obuvi.

Podľa vysokoškoláka Petra Jamnického (22) v tejto lokalite chýba vynovený chodník. „Som spokojný s novým kobercom na ceste, ale ešte by som doladil chodník, ktorý je aj pre ľudí, ktorí smerujú do práce v závode Lear. Je popraskaný a už na pohľad nepohodlný,“ prezradil.

Pravidelne investuje do obuvi

To však nie je jediný nedostatok, na ktorý poukázal. „Skoro neustále sú tu nepokosené plochy. Cestou smerom k hypermarketu Tesco je to miestami džungľa. Avšak, počasie nebolo ideálne, takže chápem, že sa kosba nemohla vyriešiť načas,“ pokračoval. S jeho slovami súhlasila aj mamička Petra Novisedláková (25), momentálne nezamestnaná: „Mám problém sem chodiť s malými deťmi, pretože si ľahko môžu privodiť vyvrtnutie členka. Neraz tu vidím trčať klince, či iné kovové predmety a pravidelne investovať pre nich do novej obuvi je náročné,“ doplnila ho.

S vynovením chodníka súhlasí aj Michal Tomko: „Na vylepšienie v Prešove je toho veľa, ale jeden z toho je určite chodník, ktorý vedie od Lesníckej dole smerom k Tescu,“ hovorí.

Prostriedky sú schválené

Svoj názor pridal aj Anton Pristaš (61), ktorý je na dôchodku: „Teším sa, že sa to určite začne obnovovať, som si istý. Pretože idú voľby. A vtedy sa všetko vynovuje,“ povedal.

Názory našich respondentov sme poslali aj na prešovskú radnicu, aby sme pre ľudí prezistili, čo je a čo nie je možné tak skoro v danej lokalite z ich prianí a pripomienok riešiť. Odpovedala nám hovorkyňa Veronika Kmetóny Gazdová: „Na rok 2014 boli Mestským zastupiteľstvom v Prešove schválené finančné prostriedky na chodník na ulici Solivarskej. V súčasnosti sa pripravuje projektová dokumentácia a v prípade bezproblémového priebehu všetkých činností súvisiacich s prípravou stavby by sa v tomto roku mala zrealizovať časť chodníka od zberných surovín po svetelnú križovatku – na pravej strane ulice Solivarskej, na strane, kde sa nachádza hypermarket Tesco. Celkové náklady na výstavbu budú vyčíslené až po vypracovaní dokumentácie. Realizovať sa bude len časť, ktorá je majetkovo vysporiadaná,“ uviedla.

Foto: google

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM