Ľubomír Hudačko Rôzne

Ľudia si idú oči vyočiť: V Prešove sme objavili kuriózny priechod pre chodcov!

V Prešove natrafíte aj na nezvyčajné priechody pre chodcov. Ak by ste chceli na jednom z nich prejsť na sídlisku Sekčov na druhú stranu, čaká vás zvláštne nasmerovanie.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia si idú oči vyočiť: V Prešove sme objavili kuriózny priechod pre chodcov!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia miestnych panelákov o ňom vedia už dlhšiu dobu, pre niektorých je to však stále kuriozita. Objavili sme totiž zvláštny priechod, ktorý doslovne prikazuje dostať sa na parkovisko.

Neadekvátny zásah

„Uvedený priechod pre chodcov nie v súlade s platnou legislatívou a technickými normami, nakoľko jeho umiestnenie je situované medzi parkovacími plochami, ktoré vznikli neadekvátnym stavebným zásahom,“ tlmočila vyjadrenie stavebného inžiniera hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová.

KDI dá podľa nej podnet na príslušný cestný správny orgán – Mesto Prešov o prehodnotenie umiestnenia priechodu pre chodcov a na obnovu prístupových peších komunikácií z priechodu pre chodcov na chodníky, ktoré sú vybudované po oboch stranách miestnej komunikácie Ul. Vihorlatská.

Okrem parkoviska aj kontajnery

„Uvedený priechod nie je bezpečný ani z dôvodu rozhľadových pomerov tak pre chodca, ako aj pre vodiča. Zároveň je umiestnený na mieste, kde na krajnici miestnej komunikácie sú umiestnené nádoby na tuhý komunálny odpad, dokonca na jednej strane ul. Vihorlatskej sú nádoby obmurované betónovými tvárnicami,“ priblížila ďalej vyjadrenie stavebného inžiniera Migaľová.

Čudný prechod pre chodcov v Prešove
1
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM