Správy

Letný režim základných škôl v Prešove: Ponúkajú pohybové aktivity aj výlety

Do rozvojového projektu letnej školy sa v Prešove zapojilo šesť z 12 základných škôl (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Kde všade sa bude realizovať?

Ilustračný obrázok k článku Letný režim základných škôl v Prešove: Ponúkajú pohybové aktivity aj výlety
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Cieľom rozvojového projektu letnej školy je pomôcť vyrovnať rozdiely vo vedomostiach a zručnostiach žiakov spôsobené prerušením vyučovania počas prvej vlny pandémie nového koronavírusu,

Kde je najväčší záujem

Hravou formou sa v nich bude vzdelávať približne 250 žiakov. Informovalo o tom mesto na svojej internetovej stránke.

Ako uviedla tlačová referentka prešovského mestského úradu Lenka Šitárová, najväčší záujem o letnú školu eviduje ZŠ Matice slovenskej.

Spolu 55 žiakov tam bude v týždni od 17. do 21. augusta rozdelených do dvoch cyklov líšiacich sa realizovanými aktivitami i potrebami intaktných žiakov, žiakov s narušenou komunikačnou schopnosťou, vývinovými poruchami učenia, poruchami aktivity a pozornosti, autizmom a žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia.

Navštívia opálové bane

Kým prvý, realizovaný prostredníctvom dramatickej výchovy a divadelnej práce s deťmi, bude zameraný na rozvíjanie čitateľskej a matematickej gramotnosti, druhý má za cieľ rozvíjať komunikačné schopnosti žiakov, a to tak v slovenskom, ako aj anglickom jazyku.

Na príprave a realizácii aktivít na tejto škole sa bude podieľať občianske združenie Eperko Prešov a tiež Centrum špeciálno-pedagogického poradenstva Tročany.

V rovnakom termíne sa má podľa samosprávy realizovať letná škola aj na troch ďalších základných školách.

Žiaci ZŠ Bajkalskej 29 v rámci prázdninovej výučby absolvujú poznávacie výlety do okolia, na ZŠ Lesníckej 1 budú súčasťou vyučovania i arteterapia a muzikoterapia a žiaci zo ZŠ Važeckej 11 navštívia okrem iného i Slovenské opálové bane.

Pohybové aktivity

Vyučovanie, ktoré sa aktuálne realizuje na ZŠ Prostějovská 38, sa nesie v duchu rozprávky. Pre žiakov tu pripravili nielen zážitkové učenie a didaktické hry, ale i pohybové a umelecké aktivity.

Posledný prázdninový týždeň organizuje letnú školu aj ZŠ Mirka Nešpora 2. „Miestom realizácie aktivít bude interiér a exteriér školy, ZOO Košice, Lanové centrum Prešov, Hasičská stanica Prešov a Ekopark Prešov,“ konkretizuje samospráva.

A v obrazoch si pozrite aj priebeh letnej sezóny na obľúbenej Domaši.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Leto a teplo prilákali na Domašu množstvo záujemcov
8
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM