Správy

Kto sa chce v Prešove stať Mikulášom, má šancu byť súčasťou: TU je návod, ako sa zapojiť

Tento rok pripadá sviatok štedrosti Giving Tuesday na 30. november. Je to deň, keď sa po celom svete oslavujú dobré skutky a šíri dobro.

Ilustračný obrázok k článku Kto sa chce v Prešove stať Mikulášom, má šancu byť súčasťou: TU je návod, ako sa zapojiť
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Pred vianočnými sviatkami sa tradične organizuje zbierka na pomoc tým, ktorí to najviac potrebujú. Prešov Dnes 24 o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

„Prešovčania môžu tento rok v rámci zbierky #GivingTuesday venovať teplé čiapky, rukavice, šály, ktoré zahrejú ľudí v núdzi a tiež trvanlivé potraviny. Ide o pomoc nielen pre dospelých, ale aj pre deti, preto všetky vyzbierané veci a potraviny rozdelíme tak, aby sme potešili aj deti, ktorých rodičia sú v ťažkej finančnej situácii,“ potvrdil hovroca.

Kam veci doniesť?

Vyzbierané veci potešia a pomôžu aj hendikepovaným ľuďom, dospelým a seniorom.

„Všetko je možné doručiť do 1.12.2021 do kancelárie prvého kontaktu na Jarkovej 26, alebo kancelárie sociálneho poradenstva na Jarkovej 24 na MsÚ v Prešove v čase úradných hodín,“ dodal Tomek.

Neprehliadnite ani ďalšie aktuálne správy:

Jedinečným spôsobom spája rôzne skupiny ľudí – neziskové organizácie, občianske združenia, firmy, rodiny aj jednotlivcov a povzbudzuje ich k prejavom štedrosti.

Myšlienka vzniku

#GivingTuesday je odpoveďou na nákupný sebecký ošiaľ počas Black Friday a Cyber Monday, známych už aj na Slovensku. Kontrastný darovací utorok je dňom, keď sa šíri dobro a nezištné dávanie.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM