Hokej Správy

Káder hokejistov Prešova sa rozrastá: Tu sú ďalšie mená, ktoré budú bojovať za koňarov

Majiteľ bývalého klubu HC 07 Detva Róbert Ľupták sa po sezóne 2020/2021 rozhodol presťahovať klub do Prešova. A postupne sa buduje zaujímavý káder.

Ilustračný obrázok k článku Káder hokejistov Prešova sa rozrastá: Tu sú ďalšie mená, ktoré budú bojovať za koňarov
Zdroj: Mesto Prešov

Do kádra extraligového klubu HC 21 Prešov pribudli útočníci Viliam Čacho, Peter Valent, Patrik Halama, Norbert Miškuf a Aurel Nauš a obranca Martin Masarik. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Pre 18-ročného Miškufa pôjde o prvú skúsenosť s mužským hokejom, pričom v kádri trénera Ernesta Bokroša absolvuje skúšku.

Opäť s Bokrošom

Uplynulé dve sezóny strávil v mládežníckych tímoch Košíc, predtým sa hokejovo vyvíjal v Prešove.

Ostatní piati hráči pôsobili v sezóne 2020/2021 v Detve. V kádri trénera Bokroša pokračujú aj po presťahovaní klubu do Prešova.

V sezóne 2021/2022 budú pôsobiť aj obranca Matúš Rais a útočník Nicolas Gašpar. Rais prevažnú časť doterajšej kariéry odohral v materskej Nitre, no v najvyššej slovenskej súťaži už hral okrem Detvy aj za Piešťany.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Pre 24-ročného útočníka Gašpara pôjde o premiéru v slovenskej extralige. Mladší brat útočníka Rastislava Gašpara pôsobil v uplynulých troch sezónach vo Francúzsku.

Bilancia Baču

Prešov angažoval aj 25-ročného obrancu Mateja Baču.

Prevažnú časť doterajšej kariéry strávil v drese materského Liptovského Mikuláša. V najvyššej slovenskej súťaži odohral 132 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 9 gólov, 12 asistencií, 240 trestných minút a 30 mínusových bo­dov.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Hl. foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM