Správy

Intenzívne sneženie v Prešove narobilo problémy, dopravu skomplikovalo v celom meste

V dôsledku nepriaznivých poveternostných podmienok môže dochádzať aj k výraznejším meškaniam niektorých liniek MHD, ktoré nie je možné ovplyvniť.

Ilustračný obrázok k článku Intenzívne sneženie v Prešove narobilo problémy, dopravu skomplikovalo v celom meste
9
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Prešovskí cestári boli v teréne počas celej noci zo stredy na štvrtok. Pretrvávajúce sneženie a nízke teploty však naďalej komplikujú dopravu. Redakciu Prešov Dnes 24 o tom informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Výstraha pred vetrom

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre prešovský okres výstrahu prvého stupňa pred silným vetrom, tvorbou snehových jazykov a ojedinele aj závejov.

„Od stredy 10.2.2021 je v teréne na prešovských cestách a chodníkoch nasadených 12 mechanizmov, vrátane sypačov a 32 pracovníkov zimnej údržby. V údržbe komunikácií pokračujú nepretržite od stredajšieho večera. Aktuálne teploty, ktoré sa držia v mínusových hodnotách, v kombinácii s intenzívnym snežením však komplikujú dopravu v celom meste,“ vysvetil Tomek.

Ťažko prejazdné

Hlavné ťahy sú zjazdné, všetkým vodičom však mesto odporúča, aby zvýšili opatrnosť. Niektoré vedľajšie komunikácie sú naďalej ťažko prejazdné.

„V priebehu uplynulých hodín prešovskí cestári odpluhovali a posypali viac ako 420 kilometrov ciest a viac ako 370 kilometrov chodníkov. Posypového inertného materiálu je dostatok, objednaných je aj ďalších 150 ton posypovej soli,“ doplnil informácie hovorca.

Okrem toho môže dochádzať k výraznejším meškaniam niektorých liniek MHD, ktoré nie je možné ovplyvniť.

„Dopravný podnik mesta Prešov odporúča všetkým cestujúcim, aby si pred cestou v MHD vyhradili dostatočnú časovú rezervu,“ dodal Tomek.

Ľudia preto vyrazili na sneh s bežkami a to aj priamo v Prešove. Pozrite si to vo fotogalérii.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Hl. foto: ilustračné

Obrazom: Bežkovanie v uliciach Prešova, Drážďan aj Prahy
9
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM