Hádzaná

Hádzanári Tatrana smerujú do finále play off: Doma proti Košiciam to už chcú uzavrieť

Na palubovke HK Košice sa ujali v sérii hranej na tri víťazné stretnutia vedenia 2:0 na zápasy.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanári Tatrana smerujú do finále play off: Doma proti Košiciam to už chcú uzavrieť
Zdroj: Viktor Zamborský

Hádzanári Tatrana Prešov zvládli aj druhý duel semifinálovej série Niké handball extraligy a po víťazstve 36:28 (19:16) na palubovke HK Košice sa ujali v sérii hranej na tri víťazné stretnutia vedenia 2:0 na zápasy. Dnes24.sk o tom informoval prešovský hádzanársky klub.

O svojom postupe do finále tak môžu rozhodnúť už počas víkendu v domácej aréne, kde sa východniarske derby uskutoční v sobotu 27. apríla o 18:00 hod.

Náročnejší duel ako doma

Po 16-gólovej domácej výhre odohral Tatran na palubovke Košíc náročnejší duel.

Stav bol v úvodnej desaťminútovke vyrovnaný a hoci si hostia v prvom polčase napokon vytvorili aj sedemgólový náskok, do šatní išli iba s trojgólovým vedením.

Po zmene strán súperovi gólovo opäť odskočili a aj napriek až piatim nepremeneným sedemmetrovým hodom sa dočkali druhého víťazstva v sérii. Najlepším strelcom Tatran i celého zápasu bol Lukáš Urban, ktorý zaznamenal 10 gólov.

Semifinále (2. zápas): HK Košice – Tatran Prešov 28:36 (16:19)

  • Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Cvitkovič – Mitaľ, Fech, Khaian, Sako, Fenár 6, D. Radčenko, Kravčák 3, Hozman 3, Kasatkin 5, M. Antl, Davidovič 4, Urban 10/1, Hernandez 5.
  • Najviac gólov súpera: Hriňák 8, Hruščák 7/1, Ľoch 6,
  • 7-metrové hody: 2/1 – 6/1,
  • vylúčenia: 1:3

Lukáš Urban, hráč Tatrana: „Čakali sme, že to bude ťažší zápas ako doma. Prišli ich povzbudiť diváci. V prvom polčase sme si vypracovali pekný sedemgólový náskok, škoda len, že sme ho nepotiahli do prestávky a Košice sa dostali do hry. Museli sme zabrať aj v 2. polčase, čo sa nám podarilo a myslím si, že sme zaslúžene vyhrali. Na to, že sme toho veľa pozahadzovali je výhra o 8 gólov slušná, ale naozaj to mohlo byť aj viac. Musíme sa vyvarovať takýmto chybám. Doma to určite chceme uzavrieť a mať viac času na oddych.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM