Správy

Fakulta športu Prešovskej univerzity ide do toho: V hre je pokus o svetový rekord!

Národným koordinátorom netradičného podujatia sa stala Fakulta športu Prešovskej univerzity (PU) v Prešove. Pôjde o veľa, v hreje pokus o svetový rekord.

Ilustračný obrázok k článku Fakulta športu Prešovskej univerzity ide do toho: V hre je pokus o svetový rekord!
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Historicky najrozsiahlejšia on-line hodina telesnej a športovej výchovy sa uskutoční v stredu 22. apríla.

Národným koordinátorom netradičného podujatia sa stala Fakulta športu Prešovskej univerzity (PU) v Prešove. Jej snahou je prilákať k cvičeniu čo najväčší počet ľudí a vytvoriť tak svetový rekord. Informovala o tom hovorkyňa univerzity Anna Polačková.

Už v stredu

Hlavnou myšlienkou on-line podujatia, ktorého organizátormi sú medzinárodné organizácie V4Sport Foundation a International Sport and Culture Association (ISCA), je prostredníctvom 30-minútového cvičenia zjednotiť celý svet.

Ako uvádzajú organizátori, stačí sa 22. apríla o 14.30 hod. pripojiť na stránku podujatia, byť on-line a zacvičiť si spolu s cvičiteľkou a športovými priateľmi z celého sveta.

„Všetci potrebujeme fyzické cvičenie, aby sme ostali zdraví a šťastní. Naším cieľom je v tomto zložitom období poukázať na význam predmetu telesná a športová výchova a podporiť ľudí pri realizácii pohybových aktivít prostredníctvom interaktívnej on-line lekcie,“ uviedla Lenka Tlučáková z Fakulty športu PU v Prešove.

„Naša fakulta sa prednedávnom zapojila do projektu Global Matrix on Physical Activity for Children and Youth a stala sa členom silnej medzinárodnej skupiny vedcov a odborníkov zo 49 krajín sveta, ktorí vyvíjajú stratégie na zníženie globálnej prevalencie pohybovej inaktivity detí a dospievajúcich,“ vysvetlila Tlučáková.

Chcú minimálne 5 000

„Participujúcim národným tímom je poskytnuté mentorstvo a vedenie zo strany členov organizácie Active Healthy Kids Global Alliance (AHKGA). Práve táto organizácia sa spojila s V4Sport Foundation a ISCA s cieľom vytvoriť svetový rekord v on-line hodine telesnej a športovej výchovy,“ zakončila.

Ako doplnila, úlohou fakulty športu ako národného koordinátora je propagácia podujatia nielen medzi študentmi, ale aj v povedomí širokej verejnosti, ako aj poskytnutie bližších informácií všetkým záujemcom.

Organizátori dúfajú, že podujatie sa uskutoční v čo najviac krajinách na celom svete a na on-line hodine sa zúčastní minimálne 5000 ľudí.

V obrazoch nájdete fotogalériu z vynovenia Športovej haly.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Vynovenie Športovej haly na Prešovskej univerzite
6
Galéria
Zdroj: Prešovská univerzita

Hl. foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM