Správy

Dušičky predĺžia otvorenie prešovských cintorínov: Na hlavnom inštalovali 11 lavičiek

Na obdobie spomínania na zosnulých sa pripravuje aj Prešov. Jeho cintoríny budú otvorené tradične dlhšie a na hlavnom dokonca pribudlo aj 11 lavičiek.

Ilustračný obrázok k článku Dušičky predĺžia otvorenie prešovských cintorínov: Na hlavnom inštalovali 11 lavičiek
Zdroj: TASR

Prešovské cintoríny budú počas Dušičiek od soboty 29. októbra do 1. novembra otvorené nonstop a na ich bezpečnosť bude dohliadať strážna služba. Okrem toho budú od soboty 29. októbra do 8. novembra od 17.00 do 21.00 osvetlené, aby ľudia, ktorí sa tu dlhšie zdržia, prípadne sa chcú zúčastniť na bohoslužbách v kaplnke, bezpečne sa dostali z cintorína von. Informoval o tom tlačový referent mesta Milan Grejták.

Pracovníci Pohrebných a cintorínskych služieb budú k dispozícii v predĺžených úradných hodinách aj cez víkend a počas Sviatku všetkých svätých. Návštevníci cintorínov budú môcť využiť aj sociálne zariadenia v domoch smútku pri hlavnom cintoríne, na cintoríne Solivar a Nižná Šebastová. V záujme zlepšovania poskytovaných služieb Technické služby mesta Prešov, a. s., v priebehu tohto roka na hlavnom cintoríne pre verejnosť inštalovali 11 lavičiek a vynovili stojiská na umiestnenie odpadu. V Nižnej Šebastovej opravili strechu na dome smútku, obnovili nátery v interiéri a exteriéri.

Ďalšie informácie o cintorínoch nájde verejnosť na webovej stránke pohrebníctva, kde sa môžu cez ňu dostať aj na stránku virtuálneho cintorína a symbolicky zapáliť sviečku či uložiť symbolický veniec na hrobe. Štatistické údaje o návštevnosti stránky a virtuálneho cintorína hovoria o viac ako 214 000 návštevách do októbra tohto roka. Vyše 95 percent návštevníkov stránky bola zo Slovenska, takmer 3500 z Česka, viac ako 1000 z USA. Ďalšie pozretia boli z Nemecka, Rakúska, Veľkej Británie, Talianska, Francúzska a Maďarska.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM