Ľubomír Hudačko Hokej

Doteraz viedol reprezentáciu: Hokejisti majú NOVÉHO trénera, stal sa ním Prešovčan Tartaľ

V minulej sezóne ako hlavný tréner reprezentácie do 18 rokov doviedol tím k 4. miestu a tým aj najlepšiemu umiestneniu v tejto vekovej kategórii za 20 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Doteraz viedol reprezentáciu: Hokejisti majú NOVÉHO trénera, stal sa ním Prešovčan Tartaľ
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

HC Prešov oznámil meno nového hlavného trénera klubu, v II. lige ho povedie ďalší Prešovčan, bývalý hokejista a donedávna hlavný tréner slovenskej reprezentácie do 18 rokov Tibor Tartaľ. HC Prešov o tom informuje na sociálnej sieti.

V roku 2021 pomohol ako asistent trénera vybojovať s „osemnástkou“ striebro na Hlinka Gretzky Cupe a postup do elitnej kategórie MS.

Prichádza s nadšením

Ako asistent Ivana Feneša pôsobil aj pri reprezentácii do 20 rokov, s ktorou sa zúčastnil majstrovstiev sve­ta.

V minulej sezóne už ako hlavný tréner reprezentácie do 18 rokov doviedol chlapcov k štvrtému miestu a tým aj najlepšiemu umiestneniu v tejto vekovej kategórii za posledné dve desaťročia.

„Do Prešova prichádzam s pokorou a nadšením. Je to pre mňa zaväzujúce, pretože Prešov v minulosti viedli také osobnosti ako František Blahút, Ján Vodila, Peter Křemen a Anton Tomko,“ povedal po svojom vymenovaní do funkcie hlavného trénera Tartaľ.

„Chcem, aby našou identitou bola rýchlosť a hrať tvrdo po celých 60 minút. Vidím tu vášeň a tím ľudí odhodlaných uspieť, ktorí chcú tvrdo pracovať pre ďalšie napredovanie prešovského hokeja a jeho premenu na silnú značku. Od fanúšikov budeme potrebovať trpezlivosť, podporu, ale aj konštruktívnu kritiku. Musíme rešpektovať prešovskú minulosť, pretože aj vďaka nej nás môže čakať skvelá budúcnosť,“ dodal Tartaľ na sociálnej sieti prešovského klubu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM