Aktualizované Správy

Na Mirka Nešpora bude základná škola zatvorená do konca týždňa

Žiaci zo ZŠ na ulici Mirka Nešpora sa v utorok 8. septembra neučili a škola bude zatvorená až do konca týždňa. Dôvodom sú opatrenia kvôli Covidu-19.

Ilustračný obrázok k článku Na Mirka Nešpora bude základná škola zatvorená do konca týždňa
Zdroj: Dnes24.sk

Škola do poslednej chvíle nevedela, či v utorok bude môcť otvoriť brány. Napokon platilo riaditeľské voľno aj na dnešný deň.

Do 13. septembra

„Na základe nariadenia RÚVZ a zasadnutia krízového štábu z dôvodu opatrení súvisiacich s výskytom ochorenia COVID-19, je aj v utorok 8. septembra 2020 prevádzka v škole prerušená,“ znie stanovisko ZŠ Mirka Nešpora.

Na Sídlisku III sa tu vyučovať zatiaľ nebude, otáznik visí aj nad ďalšími dňami. „Obnovenie prevádzky školy, prípadne ďalšie predĺženie jej uzatvorenia bude vyplývať z ďalších nariadení RÚVZ,“ uvádza ďalej základná škola na svojom webe.

AKTUALIZÁCIA

„ZŠ Mirka Nešpora v Prešove zostáva na základe nariadenia RÚVZ v Prešove a zasadnutia krízového štábu aj naďalej zatvorená, a to do 13. septembra 2020. Počas jej uzatvorenia bude zrealizovaná dezinfekcia priestorov,“ uviedol hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

V piatok 4. septembra 2020 bolo podľa hovorcu testovaných 64 zamestnancov školy na ochorenie COVID-19, pričom 63 testov bolo negatívnych a jeden pozitívny. Podľa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Prešove budú testovaní aj žiaci z triedy, s ktorými bol pozitívne testovaný zamestnanec školy v kontakte.

„Vyučovanie bude dočasne prebiehať dištančnou formou,“ doplnil Tomek.

Škola postupuje podľa vypracovaného Krízového scenára a Usmernenia v prípade prerušenia prezenčnej výučby, ktoré si vypracovala na základe dotazníka od rodičov a pripomienkovania pedagogických pracovníkov.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM