Správy

DESIVÉ počty úmrtí z nemocnice: V 3. vlne skonali v Prešove na Covid stovky ľudí!

Poskytovanie zdravotnej starostlivosti je podľa slov riaditeľa nemocnice naďalej mimoriadne náročné. Povzbudením je, že počet pacientov minulý týždeň nestúpal.

Ilustračný obrázok k článku DESIVÉ počty úmrtí z nemocnice: V 3. vlne skonali v Prešove na Covid stovky ľudí!
Foto: Ľubomír Hudačko

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J.A. Reimana v Prešove je aktuálne hospitalizovaných 176 pacientov s ochorením Covid-19, z nich je 13 napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Celkovo má nemocnica pre pacientov s ochorením Covid-19 vyčlenených 249 lôžok.

Ako pre TASR uviedol riaditeľ nemocnice Ľubomír Šarník, uplynulý týždeň nestúpal počet pacientov s ochorením Covid-19. Poskytovanie zdravotnej starostlivosti je podľa jeho slov naďalej mimoriadne náročné.

Vysoké čísla úmrtí

„Od 1. septembra do dnešného dňa sme v nemocnici hospitalizovali 1 207 pacientov s ochorením Covid-19. V tretej vlne pandémie ochorenia Covid-19 v našej nemocnici doteraz zomrelo 297 pacientov. Z iného zdravotníckeho zariadenia k nám preložili 21 pacientov a do iného zdravotníckeho zariadenia z našej nemocnice to bolo 27 pacientov,“ uviedol Šarník s tým, že takmer 66 percent hospitalizovaných pacientov na Covid oddelení nie je očkovaných.

Nemocnica eviduje 49 chýbajúcich zamestnancov z dôvodu ochorenia na Covid-19. Celkovo má viac ako 2 600 zamestnancov.

Hl. foto: ilustračné

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM