Správy

Deň otvorených dverí na Prešovskej univerzite: Bude sa hľadať aj najväčší silák

Študenti, ktorí sa rozhodujú o ďalšom smerovaní a majú záujem o vysokoškolské štúdium, by mali zbystriť pozornosť. Na Prešovskej univerzite bude DOD.

Ilustračný obrázok k článku Deň otvorených dverí na Prešovskej univerzite: Bude sa hľadať aj najväčší silák
Foto: Ľubomír Hudačko

Všetky informácie o Prešovskej univerzite (PU) môžu získať pod jednou strechou v stredu 15. februára počas dňa otvorených dverí. Priestor na prezentáciu bude mať všetkých osem fakúlt, záujemcovia o štúdium sa dozvedia všetko, čo ich zaujíma o študijných programoch, podmienkach prijímacieho konania a dôležitých termínoch na podanie prihlášky.

Každá fakulta si pripravila pre ňu charakteristický program s rôznymi prezentáciami, ukážkami vyučovacích hodín, prednáškami, súťažami. Stredoškoláci a ostatní návštevníci sa môžu pozrieť do učební, výskumných priestorov, laboratórií, môžu sledovať pri tvorbe poslucháčov umeleckých odborov, k dispozícii im bude aj univerzitná knižnica. Informačný deň bude v priestoroch vysokoškolského areálu na Ulici 17. novembra v Prešove v čase od 7.30 do 13.00.

PU má 20 rokov a ponúka štúdium na filozofickej fakulte, gréckokatolíckej teologickej fakulte, fakulte humanitných a prírodných vied, fakulte manažmentu, pedagogickej fakulte, pravoslávnej bohosloveckej fakulte, fakulte športu a fakulte zdravotníckych odborov.

Ako informovala hovorkyňa PU Andrea Čajová, počas dňa otvorených dverí si jednotlivé fakulty pripravili to najlepšie, čo ponúkajú. Účastníci prezentácie budú môcť navštíviť „playroom“ na fakulte humanitných a prírodných vied, kde bude prebiehať prístrojové meranie funkcií organizmu či odber odtlačkov prstov. Návštevníci sa budú môcť tiež vyjadriť k aktuálnym spoločensko-politickým otázkam v rámci simulovaného referenda, ktoré sa uskutoční pod taktovkou Inštitútu politológie Filozofickej fakulty PU.

Fakulta športu bude hľadať najväčšieho siláka či siláčku prostredníctvom merania sily stisku ruky na základe testu ručnej dynamometrie. Záujemcovia o štúdium na fakulte zdravotníckych odborov budú môcť pracovať so simulačnými modelmi na počúvanie srdcových oziev, tlkotu srdca plodu, meranie panvy, budú si môcť vyskúšať aj tehotenskú vestu. PU sa počtom študentov dostala do prvej trojky najväčších slovenských univerzít a je najväčšou mimobratislavskou vysokou školou na Slovensku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM