Správy

Cintorín na Šváboch je opäť nominovaný: Získať môže najprestížnejšie ocenenie!

Mestský cintorín je architektonickým unikátom. Dostal sa medzi nominované diela v aktuálnom ročníku Ceny Európskej únie za súčasnú architektúru.

Ilustračný obrázok k článku Cintorín na Šváboch je opäť nominovaný: Získať môže najprestížnejšie ocenenie!
Zdroj: Mesto Prešov

Prešovský cintorín sa dostal medzi nominované diela v aktuálnom ročníku Ceny Európskej únie za súčasnú architektúru. Ide o najprestížnejšie ocenenie za architektonickú tvorbu v Európe. Redakciu Prešov Dnes24 o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Nominácie zo 41 krajín

„Cintorín na sídlisku Šváby je nominovaný na Cenu Európskej únie za súčasnú architektúru (Mies Van Der Rohe). Spolu je nominovaných 449 diel z 279 miest zo 41 krajín. Medzi nominovanými je aj šesť slovenských diel, medzi ktoré patrí aj náš nový mestský cintorín,“ vysvetlil Tomek.

Autormi projektu prešovského mestského cintorína na Šváboch sú Andrea, Miroslav a Adam Macejkovci.

Jedno ocenenie už má

Spolu s nimi sa na tvorbe projektu podieľali aj Marek Tkáčik a Martin Marušinec. Prešovský cintorín a ostatné diela zo Slovenska nominovala do tejto prestížnej súťaže Slovenská komora architektov a nezávislí experti Nadácie Miesa van der Rohe.

Cintorín na Šváboch z ateliéru STOA architekti už jedno medzinárodné ocenenie získal, a to v roku 2019, keď bol ocenený v rámci súťaže Big See Architecture Award 2019.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Hl. foto: archívne

Správy z Prešova

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM