Správy

Cestári v Prešove sú v teréne nepretržite, no množia sa sťažnosti: Vznikol TENTO problém!

Husté sneženie v kombinácii s klesajúcimi teplotami spôsobovalo, že aj odhrnuté cesty a chodníky boli v krátkom čase znova zasnežené.

Ilustračný obrázok k článku Cestári v Prešove sú v teréne nepretržite, no množia sa sťažnosti: Vznikol TENTO problém!
Zdroj: Mesto Prešov

Od stredy 10.2.2021 je v teréne na prešovských cestách a chodníkoch nasadených 12 mechanizmov, vrátane sypačov a 32 pracovníkov zimnej údržby. Mesto Prešov o tom informuje na svojej webstránke.

Sťažený prejazd

„V údržbe komunikácií pokračujú nepretržite od stredajšieho večera. Najmä na vedľajších cestách im však komplikujú prácu odstavené autá. Na niektorých uliciach je preto prejazd pluhov a posypovačov značne sťažený,“ vysvetlil dôvod problémov hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Pretrvávajúce husté sneženie v kombinácii s klesajúcimi teplotami však spôsobuje, že aj odhrnuté cesty a chodníky sú v krátkom čase znova zasnežené.

Množa sa sťažnosti

„Problém nastáva aj pri údržbe chodníkov, keďže niektoré autá sčasti parkujú aj na obrubníkoch. V dôsledku toho sa množia sťažnosti na neodrhnuté a neupravené cesty,“ doplnil Tomek.

Mesto preto žiada vodičov, aby neparkovali na krajniciach ciest alebo chodníkoch a neblokovali tak cestárske vozidlá. „Vodičom odporúčame, aby sa vždy po zaparkovaní ubezpečili, že vedľa ich vozidla zostal prejazdný dostatočne široký pás cesty,“ dodal na záver hovorca.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Správy z Prešova

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM