Správy

Chystajú sa výhody pre zaočkovaných aj v Prešove a okolí? Odpoveď župy je prekvapujúca

Situácia spojená s pandémiou je na Slovensku a v Prešovskom kraji stále zlá, kraj pripomína, že tlak na nemocnice je neúnosný.

Ilustračný obrázok k článku Chystajú sa výhody pre zaočkovaných aj v Prešove a okolí? Odpoveď župy je prekvapujúca
Zdroj: TASR/Daniel Veselský

Okrem lockdownu sú na pretrase aj témy ohľadom výhod pre zaočkovaných obyvateľov. V Košickom kraji je táto možnosť zavedená, čo však Prešov a okolie?

Chcú očkovať

„Prešovský samosprávy kraj sa sústreďuje na zvyšovanie očkovacích termínov, na zefektívňovanie očkovania a všeobecne na to, aby dostal vakcínu bližšie k ľuďom vo všetkých svojich regiónoch,“ uviedla pre Prešov Dnes 24 hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.

„Na vytváranie podobnej schémy benefitov zatiaľ u nás na Úrade PSK priestor z časového i personálneho hľadiska nevidíme a to vzhľadom na aktuálnu vyťaženosť tímov pri organizácii samotného očkovania,“ pokračovala Jeleňová s tým, že je teraz potrebné zdynamizovať očkovacie možnosti.

Aktivitu uvítajú

„Samozrejme, uvítame každú takúto aktivitu spoločností a miestnych samospráv, ktorá má na konkrétne podnikateľské subjekty oveľa väčší dosah, ako krajská samospráva,“ doplnila hovorkyňa.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Situácia spojená s pandémiou je na Slovensku a v Prešovskom kraji stále zlá, kraj pripomína, že tlak na nemocnice je neúnosný.

Cesta k zlepšeniu

„Správna informačná kampaň o benefitoch očkovania založená na relevantných informáciách a zefektívnenie vakcinácie sú cestou, ako prispieť k zlepšeniu situácie a zníženiu hospitalizácií, ako ochrániť seba, svojich blízkych, ale aj našich zdravotníkov,“ dodala na záver Jeleňová.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM