Správy

Bude potrebná trpezlivosť vodičov: V Prešove začala rekonštrukcia na Solivarskej

Začínajúce rekonštrukcie prešovských križovatiek si vyžiadajú dopravné obmedzenia či menšie úpravy v MHD. Bude potrebná trpezlivosť vodičov i Prešovčanov.

Ilustračný obrázok k článku Bude potrebná trpezlivosť vodičov: V Prešove začala rekonštrukcia na Solivarskej
Foto: Ľubomír Hudačko

Stavebná činnosť súvisiaca s prestavbou križovatky Východná – Solivarská, ktorá sa zmení na okružnú, je čoraz intenzívnejšia. Výsledkom bude nielen väčšia priepustnosť tohto dopravného bodu, ale hlavne plynulejšia doprava.

„Niekoľkomesačná práca si však vyžiada dopravné obmedzenia a zmenia sa aj toky, predovšetkým tranzitnej dopravy prechádzajúcej v súčasnosti touto križovatkou. Od 9. mája bude v smere od Košíc na Vranov tranzitná doprava na nevyhnutný čas presmerovaná na ulice Švábska a. Arm. gen. L. Svobodu,“ uviedol tlačový referent Msú v Prešove Milan Grejták.

Ako dodal, v opačnom smere pôjde tranzitná doprava po uliciach Arm. gen. L. Svobodu – Rusínska – Kuzmányho a Masarykova. Gro prác, ktoré si vyžiadajú dopravné obmedzenia, je naplánovaných na letné, prázdninové mesiace, kedy je najnižšia intenzita dopravy.

Osobnej dopravy sa zmeny v doprave nedotknú, vodiči však musia rátať s obmedzeniami v okolí samotnej stavby. „Menšie zmeny sa však prejavia v MHD, kde sa kvôli rekonštrukcii tejto križovatky dočasne od 15. marca ruší zachádzka liniek č. 39 a 45 k Hypermarketu Tesco. Táto zastávka je nefunkčná. Náhradnou je á zastávka Škára na Solivarskej ulici,“ dodal Grejták. Časy odchodov spojov liniek 39 a 45 z ostatných zastávok sa však nemenia. O prípadných ďalších zmenách bude cestujúcich vopred informovať DPMP.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM