Ľubomír Hudačko Správy

Onedlho začnú práce na dôležitej križovatke v Prešove: Na mieste už vyrúbali stromy

Chystajú sa práce na dôležitej križovatke v Prešove. Onedlho dôjde k jej rekonštrukcii, ktorá si už teraz na predmetnom mieste vyžiadala výrub stromov.

Ilustračný obrázok k článku Onedlho začnú práce na dôležitej križovatke v Prešove: Na mieste už vyrúbali stromy
7
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Začiatok stavebných prác na stavbe svetelnej križovatky na uliciach Východná – Solivarská (pri OBI), ktorá sa po rekonštrukcii zmení na kruhovú, je podmienený vhodnými klimatickými podmienkami. Už onedlho však k spomínanej rekonštrukcii naozaj príde. Predznamenáva to aj výrub stromov v okolí.

Predpoklad zahájenia prác

„V prvej fáze sú naplánované preložky dotknutých inžinierskych sietí a dobudovanie dočasnej obchádzkovej trasy situovanej súbežne s križovatkou. Predpoklad zahájenia prác je v mesiaci 03/2018. Ukončenie stavby je v zmysle Zmluvy o dielo v mesiaci 12/2018,“ uviedla pre náš portál Lenka Salvianyová zo Slovenskej správy ciest.

Salvianyová ďalej priblížila, že prestavba križovatky si vyžiada náklady stavby na úrovni 1,7 milióna eur bez DPH. A pokračovala, že počas realizácie stavebných prác na prestavbe križovatky bude s najväčšou pravdepodobnosťou z uvedenej križovatky vylúčená nákladná tranzitná doprava a bude presmerovaná na obchádzkové trasy na území mesta Prešov.

Dočasné značenie

„Ostatná doprava bude v priestore križovatky a v súbežne zrealizovanej dočasnej obchádzkovej trase usmerňovaná dočasným dopravným značením. V súčasnosti prebieha proces odsúhlasovania dočasného dopravného značenia v súvislosti s čiastočnými uzávierkami, resp. obmedzeniami dopravy počas rekonštrukcie križovatky,“ zakončila Salvianyová.

V Prešove sa v tomto roku bude dokopy rekonštruovať päť významných križovatiek. Tie podľa slov radnice zásadným spôsobom pomôžu doprave v meste. V tomto článku si môžete prečítať viac podrobností.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Známu prešovskú križovatku idú rekonštruovať: Na mieste už vyrúbali stromy, FOTO
7
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM