Ľubomír Hudačko Rôzne

Bola zatvorená, no jej sprístupnenie je otázkou hodín: Plánujú znovuotvorenie vodárenskej veže!

Vodárenská veža bude čoskoro sprístupnená. Na kontrolnom dni potvrdila primátorka Andrea Turčanová a konateľ spoločnosti Prešov Real Jaroslav Buzogáň. Vyhliadka s kaviarňou tak bude sprístupnená prostredníctvom mestskej spoločnosti, kým nebudú známe výsledky súťaže na nového nájomcu.

Ilustračný obrázok k článku Bola zatvorená, no jej sprístupnenie je otázkou hodín: Plánujú znovuotvorenie vodárenskej veže!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Primátorka si v rámci kontrolného dňa prezrela priestory veže.

Otvorená najneskôr v pondelok

„Veža bude v réžii Realu otvorená do doby, kým nebude známy víťaz súťaže, avšak našim cieľom je, aby sa v tejto chvíli začiatku letnej sezóny spustila vyhliadka s kaviarňou,“ uviedla Andrea Turčanová. Tiež pripomenula, že problém so strojovňou je stále v štádiu riešenia, v prípade priaznivého počasia však nič nebráni využívať výstup na vežu aj výťahom.

Primátorka zdôraznila aj inštaláciu fólií, ktoré podľa jej slov ladia s celkovými priestormi veže, no zároveň splnia funkciu ochrany súkromia obyvateľov okolitých pozemkov. „Teší ma, sa podarilo nájsť oveľa lacnejšie riešenie, ako bolo navrhované v minulom období, zatiaľ čo vtedy šlo o sumu 10 000 eur, tento spôsob vyšiel na 700 eur,“ doplnila. Ako uviedol konateľ J. Buzogáň, v tejto chvíli sa čaká už len na rozhodnutie hygieny. „Dá sa povedať, že veža bude otvorená najskôr v piatok, najneskôr v pondelok," dodala primátorka.

Plynie lehota na nájom veže

V súčasnosti plynie lehota prihlásenia sa do súťaže na dlhodobý nájom veže. Náležitosti súťaže hovoria okrem iného aj o podmienke, že nájomca bude vežu využívať prioritne na poskytovanie služieb spojených s vyhliadkou, služieb cestovného ruchu vrátane mestského informačného centra a propagačných služieb mesta a kraja.

Taktiež kaviarenských a reštauračných služieb a na organizovanie kultúrnych a spoločenských podujatí. Nájomca uvedie súťažiacim navrhovanú výšku ročného nájomného za celý predmet nájmu, pričom minimálna výška je 7 000 eur. Záujemcovia tak môžu ešte svoje ponuky doručiť na MsÚ v Prešove do 9. júna do 14:00. Veža bola od decembra 2014 zatvorená kvôli oprave výťahu. Po polroku by tak opäť mohla spustiť svoju prevádzku.

Čítajte tiež:

Vopred si pozrite konkrétne termíny: Veľký prehľad letných odstávok teplej vody v Prešove

Pri staniciach v Prešove nastali zmeny: Zmodernizované svietidlá + špeciálne osvetlenie priechodu!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM