Hokej

Bola to oslava iná: Prešovskí hokejisti doma hanebne prehrali finále s druholigistom, FOTO

Takto sa finále nehrá. Na domácom štadióne, pred fanúšikmi a hneď so šancou vyhrať trofej to napokon prešovské HC proti Žiline vôbec nezvládlo.

Ilustračný obrázok k článku Bola to oslava iná: Prešovskí hokejisti doma hanebne prehrali finále s druholigistom, FOTO
14
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

V utorkovom finálovom zápase zvíťazili Žilinčania na ľade extraligového HC Prešov 6:1. Žilinčania sú pritom lídri druhej najvyššej súťaže. Do finále postúpili po tom, ako zdolali ďalšieho extraligistu HC Košice.

Víťazný tím získal okrem majstrovskej trofeje aj finančnú odmenu 10-tisíc eur. Finálový zápas sa mal pôvodne hrať na neutrálnej pôde, avšak prešovský klub prejavil veľký záujem o jeho organizovanie a po dohode finalistov sa hralo v Prešove.

Priveľa nervozity

Prešovčania boli v pozícii mierneho favorita a v domácom prostredí sa hotovali získať prvú trofej v klubovej histórii. V ich hre však bolo priveľa nervozity a z toho ťažili Žilinčania, ktorí si do finále priniesli sebavedomie z druhej najvyššej súťaže.

Hostí poslal už v 4. minúte do vedenia Safaralejev a keď Cíger v 22. minúte zvýšil 2:0 pre Žilinu, siahli Prešovčania k striedaniu brankárov. Po ňom síce nakrátko ožili a do hry ich vrátil gól Michnáča v 30. minúte, ale krátko na to Drtina v presilovke vrátil „vlkom“ dvojgólový náskok.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Presilovky boli rozhodujúci faktor žilinského víťazstva, keďže hostia využili v druhej tretine všetky štyri.

Prehra s druholigistom

Po ďalších góloch Cígera a Drtinu bolo po 40 minútach už skóre 1:5. Rozbehnutí hostia sa nezastavili ani v 3. tretine a v 48. minúte pridal Petráš šiesty gól – 1:6. Diváci už ďalší gól nevideli a hostia si už presvedčivé víťazstvo nenechali vziať.

HC Prešov – Vlci Žilina 1:6 (0:1, 1:4, 0:1)

  • Góly: 30. Michnáč (Rajnoha) – 4. Safaralejev (Šmida, Vybiral), 22. Cíger (Koyš), 33. Drtina (Koyš, Vybiral), 36. Cíger (Drtina, Koyš), 40. Drtina (Cíger, Markovič), 48. Petráš (Jakubík, Drtina).
  • Rozhodovali: Rojík, J. Konc ml. – Staššák, Knižka,
  • vylúčení: 5:7 na 2 min.,
  • presilovky: 0:4,
  • oslabenia: 0:0,
  • zmeny: 22. Bespalov namiesto Petríka

Prešov: Petrík (22. Bespalov, 41. Petrík) – F. Fekiač, Rajnoha, Turan, Glazkov, Lalík, Jendroľ, Bakala – Welychka, Vas, Sýkora – Charbonneau, Čacho, Michnáč – Žilka, V. Fekiač, Šimun – P. Halama, Valent, A. Nauš

Žilina: Škorvánek – Petran, Nahálka, Drtina, Jakubík, Hudec, Pišoja, Kocúr, Myšiak – Petráš, M. Halama, Macek – Vybiral, Šmída, Safaralejev – Koyš, Markovič, Cíger – Lopušan, Skladaný, Rehák

Viac záberov z finále nájdete vo fotogalérii.

Objektívom: Prehra hokejistov Prešova vo finále Slovenského pohára
14
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM