Ľubomír Hudačko Futbal

Blýska sa s futbalom Tatrana Prešov na lepšie časy? Mladší žiaci sú majstrami Slovenska!

Mladší žiaci 1. FC Tatran Prešov sa stali halovými majstrami Slovenska 2014/15! Zdá sa teda, že s futbalom v Prešove sa blýska na lepšie časy, čo potvrdilo víťazstvo na finálovom turnaji v Púchove. Ako sa im počas neho darilo a ktoré mužstvá boli nad sily mladíkom z metropoly Šariša?

Ilustračný obrázok k článku Blýska sa s futbalom Tatrana Prešov na lepšie časy? Mladší žiaci sú majstrami Slovenska!
Zdroj: Dnes24.sk

V Púchove vyvrcholila halová sezóna mladších žiakov finálovým turnajom, na ktorom sa stretli štyri najlepšie družstvá z Bratislavy, západného, stredného a východného Slovenska. Bratislavský kraj zastupoval Slovan Bratislava, západné Slovensko Spartak Trnava, stred Slovenska MFK Ružomberok a východné Slovensko družstvo 1. FC Tatran Prešov.

„K oporám družstva patrili Jakub Spodniak, ktorý bol vyhlásený za najlepšieho brankára turnaja a mal obrovskú zásluhu na našom víťazstve. K nemu sa pridali Tomáš Suslov, Erik Hurný, Stanislav Olejník, Tomáš Rigo a Miroslav Koma. Uznanie si zaslúži aj Timotej Jambor, ktorý je vekovo o rok mladší, ale bol plnohodnotným členom družstva,“ uviedol tréner Patrik Durkáč.

Turnaj začali Prešovčania stretnutím s Ružomberkom, ktorý po jednoznačnej prevahe počas celého duelu vyhrali 5:0. Okrem toho remizovali s Trnavou (2:2), prehrali so Slovanom Bratislava (1:6), nasledovala výhra s Ružomberkom (3:1) a aj proti Trnave (3:2). Mladíci dokázali oplatiť aj vysokú prehru belasým z hlavného mesta, keď brali výhru 4:3.

„Vďaka patrí všetkým chlapcom, ktorí sa zaslúžili o postup na turnaj, ale z dôvodu ochorenia nemohli posilniť naše družstvo na finálovom turnaji. Celkovo hodnotím turnaj ako výborné vyvrcholenie halovej sezóny. Až na jeden zápas sme počas celého turnaja podávali kvalitné výkony. Zaslúžene sme sa stali celkovými víťazmi a právom sme Majstrami Slovenska halovej sezóny 2014/2015 v kategórii mladších žiakov,“ dodal pre web klubu tréner Durkáč.

Konečná tabuľka:

  • 1. 1. FC Tatran Prešov 6 4 1 1 18:14 13
  • 2. MFK Ružomberok 6 3 0 3 15:18 9
  • 3. FC Spartak Trnava 6 2 1 3 20:19 7
  • 4. ŠK Slovan Bratislava 6 2 0 4 21:23 6

Čítajte aj o prestupe futbalovej nádeje Prešova do slávneho klubu!

foto: 1fctatran

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM