Správy

Blížia sa Vianoce, ale neviete čo s ratolesťami medzi sviatkami? V Prešove sa pre rodičov núka vhodná alternatíva!

Vianočné sviatky v kruhu najbližších sa blížia. Potrvajú však len pár dní a niektorí rodičia musia už teraz riešiť otázku, čo so svojimi ratolesťami v pracovných dňoch. Máme však pre rodičov dobrú správu, vhodná alternatíva by sa v tomto prípade v Prešove našla...

Ilustračný obrázok k článku Blížia sa Vianoce, ale neviete čo s ratolesťami medzi sviatkami? V Prešove sa pre rodičov núka vhodná alternatíva!
Zdroj: TASR

Predvianočný zhon so stúpajúcim dátumom vrcholí a rodičia najmenších Prešovčanov riešia nielen nákupy, upratovanie či pečenie. Takisto aj otázku, čo s našimi najmenšími?

„V prípade, keď niektorým pracovné povinnosti neumožnia prežívať celý čas najkrajších sviatkov v roku so svojimi ratolesťami, vtedy sú nútení hľadať náhradné riešenie,“ vysvetľuje obdobie Vianoc z pohľadu rodičov detí v materských školách Ľudmila Kravčáková z oddelenia školstva, mládeže a športu MsÚ. Podľa jej slov sú starí rodičia tou najlepšou alternatívou, nielen pre pracujúcich rodičov, ale hlavne pre ich vnúčatá, ktoré si tak sviatky užijú naplno.

„V prípade, že ani táto možnosť starostlivosti o deti nie je rodičom k dispozícií, vtedy môžu využiť služby dvoch materských škôl, ktoré budú otvorené od 28. decembra do 31.decembra,“ vysvetľuje zabezpečenie služieb v prešovských škôlkach Ľ. Kravčáková. Konkrétne ide o MŠ Čapajevovu a MŠ Budovateľskú, obe MŠ budú mať celodennú prevádzku od 6:00 do 17:00. Od 4.januára 2016 bude všetkých 20 materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov už v plnej prevádzke.

Môže vás zaujímať:

Ľudia v Prešove a celom okolí by mali zbystriť pozornosť: Bacha, nech vám neuniknú tieto voľné fleky

Vlakom do Prešova pred sviatkami? Pozrite, ktoré dni sú najviac obsadené!

Top slávy sa im nedostalo, rozhodne však stoja za pozornosť: 5 zaujímavostí v okolí Prešova, ktoré by bol hriech nezažiť

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM