Správy

Blíži sa udalosť, ktorá sa tu nekonala 12 rokov: Aha, čo na Prešovskej univerzite onedlho odštartuje!

Po 12 rokoch sa na Prešovskej univerzite v Prešove uskutoční zaujímavé podujatie. To sa tu nekonalo dlhých 12 rokov. Aha, čo onedlho v našom meste odštartuje.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa udalosť, ktorá sa tu nekonala 12 rokov: Aha, čo na Prešovskej univerzite onedlho odštartuje!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Po 12 rokoch sa na Prešovskej univerzite v Prešove uskutočnia Medzinárodné študentské psychologické dni. Dvojdňové podujatie sa bude konať 28. a 29. apríla a pôjde v poradí o ich 16. ročník.

Informovala o tom hovorkyňa PU Andrea Čajová. Organizátorom podujatia je Inštitút psychológie Filozofickej fakulty. Tento ročník je prienikom Medzinárodnej študentskej vedeckej konferencie a celoslovenskej konferencie Študentskej vedeckej odbornej činnosti, ktorá ponúka študentom možnosť vypracovať odborné práce na témy súvisiace s oblasťou ich štúdia. V Prešove sa zídu zástupcovia 14 katedier psychológie z celého Slovenska a Českej republiky. Študenti na podujatí budú prezentovať svoje práce, výsledky zaujímavých experimentov a psychologických výskumov a pedagógovia budú v pozícii porotcov.

Konferencia dáva zároveň príležitosť diskutovať o problematike, ponúka priestor získať konštruktívnu spätnú väzbu na zrealizované práce a je miestom na stretnutie študentov s odborníkmi v oblasti psychológie. Nejde však o uzavretú spoločnosť, konferencia dáva tiež priestor širokej verejnosti zúčastniť sa na všetkých verejných aktivitách, informovala o tom Eva Hruščová z FF PU. Inštitút psychológie FF PU vzdeláva študentov v odbore psychológia na bakalárskom a magisterskom stupni a tiež študentov tretieho stupňa štúdia.

Zabezpečuje habilitačné konanie a konanie na vymenúvanie profesorov v študijnom odbore všeobecná psychológia a experimentálna psychológia. Inštitút je popredným pracoviskom pre výskum v oblasti aplikácie princípov dynamického testovania v psychologickej diagnostike so zameraním na testovanie latentných učebných kapacít a inteligencie. Dlhoročne sa tiež vedecky profiluje v oblasti výskumu hodnotenia kvality života, subjektívnej pohody, kariérového vývinu a merania morálneho usudzovania.

Môže vás zaujímať:

Ako stráviť posledný aprílový týždeň? Program ako vyšitý pre Prešovčanov

Kuriózna situácia na Ulici 17. novembra: Pri Prešovskej univerzite opravujú chodník, ale má to poriadny háčik! FOTO

Super správa pre miestnych obyvateľov: Na jednej z prešovských ulíc dostáva vnútroblok nový šat!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM