Aktualizované Ľubomír Hudačko Krimi

TRAGÉDIA v Prešove: Muž na Levočskej ulici neprežil zrážku s vlakom

Cestujúci momentálne musia počítať s obmedzeniami. Vlak z Lipian do Košíc s odchodom o 9.03 h a príchodom do Košíc o 10.13 h zrazil osobu v koľajisku.

Ilustračný obrázok k článku TRAGÉDIA v Prešove: Muž na Levočskej ulici neprežil zrážku s vlakom
Zdroj: Dnes24.sk

V úseku Prešov – Veľký Šariš bola prerušená vlaková doprava. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) o tom informuje na svojej webstránke.

Ako ZSSK uvádza, dôvodom je, že vlak REX 1941 z Lipian do Košíc s odchodom o 9.03 h a príchodom do Košíc o 10.13 h zrazil osobu neoprávnene sa pohybujúcu v koľajisku.

Meškania vlakov

Vlaky v úseku Prešov – Veľký Šariš začali podľa informácií Železničnej spoločnosti Slovensko opäť premávať krátko pred poludním.

Hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Ria Feik Achbergerová priblížila, že k nehode došlo o 9.40 h a zrazená osoba sa neoprávnene pohybovala v koľajisku. „Na mieste nehodovej udalosti prebieha vyšetrovanie,“ podotkla.

Nehodová udalosť spôsobila podľa jej slov meškanie štyroch vlakov v trvaní od 19 do 110 minút. Päť vlakov bolo v čase odstraňovania udalosti odrieknutých.

Hovorkyňa HaZZ v Prešove Miroslava Knišová doplnila, že k zrážke osobného vlaku s osobou na železničnom priecestí došlo v stredu krátko pred 09:45 hod. na Levočskej ulici v Prešove.

Zrážku neprežil muž

„Na miesto udalosti boli vyslaní piati príslušníci Okresného riaditeľstva HaZZ v Prešove s dvoma kusmi hasičskej techniky. Po príchode hasičov na miesto udalosti bolo prieskumom zistené, že v dôsledku nehody došlo k usmrteniu osoby mužského pohlavia. Cestujúci z osobného vlaku neutrpeli žiadne zranenia,“ dodala Knišová.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM